2024 Mahalli İdareler Seçimleri için siyasi partilerde belediye başkan aday adayları bir bir gün yüzüne çıkmaya başladı. 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için siyasi partilerde Dilovası belediye başkan aday adayları bir bir gün yüzüne çıkmaya başladı. AK Parti’de Dilovası Belediye başkan adaylığı için kıran kırana bir aday adaylığı süreci yaşanması bekleniyor.

Dilovası Belediye başkanlığı aday adaylığı için şimdiden etkili ve güçlü isimler kamuoyunda konuşulmaya, aday adayı olacak kişiler de açık yüreklilikle aday adayı olacaklarını beyan etmeye başladı.

AK Parti Dilovası Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut, AK Parti’den Dilovası Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuruda bulundu. Artut başvuru evraklarını İlçe Başkanı İlhan Yıldırım'a teslim etti.

''DİLOVASI'NIN HER KARIŞ TOPRAĞINDA GÜLAY ABLANIN AYAK İZİ VAR''

Artut konuşmasında ''Bu vatanın her toprağında şehit kanı var. Vallahide billahi Dilovası’nın her karış toprağında Gülay ablanın ayak izi var. Her kapının tokmağında el izi var. İlçemin sorunlarınıda çok yakınen biliyorum.

''BİZİ BAYAN OLARAK DEĞİL, İŞ BİTİRECEK KONUMDA GÖRMENİZİ''

Bizlere görev verildiği takdirde bizi bayan olarak değil, bizi işi bitirecek konumda görmenizi istiram ediyorum hepinizden. Bana göre Dilovası sadece Dilovası’ndan ibaret değil. Sadece Doğu Anadolu, doğu kökenli insanların toplandığı biryer değil. Dilovası iki mega kent olan İstanbul ile Kocaeli arasında kalmış bir güzel bir ilçemiz. Aynı zamanda ekonomik anlamda Türkiye’ye katkı sağlayan Türkiye’nin bir numaralı ilçesi. Evet sanayi şehri. 7 tane limanı, 6 tane OSB’si ve büyük geliri olan ilçemiz. Bizde bu gelirleri halkımızın hizmetine gerçekten sunmak istiyoruz.

''DİLOVASI'NA KADIN BİR BELEDİYE BAŞKANI YAKIŞIR MI?''

Samimiyetimle söylüyorum bize görev verildiği takdirde Dilovası’nı misyonu ile gençlerin, kadınların, beyefendilerin talepleri doğrultusunda daha ileriye taşımak için birlikte yapacağız inşallah. Ailem ve siyasi büyüklerimle istişareler sonrası aday adayı oldum. Allah nasip ederse inşallah aday olurum. İnşallah birlikte bir ilk yapacağız'' dedi

Gülay Artut konuşmasında ''Nasip olursa Dilovası’na kadın bir belediye başkanı yakışır mı?'' sorusuna karşı partilileri tarafından ''evet'' cevabı sonrası ''Başkan Gülay'' sloganları atıldı.

Artut konuşmasını ''Bütün aday adayı olanlara başarılar diliyorum. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın'' ifadeleri ile noktaladı.

Başvuru sonrası sosyal medya hesabında açıklamada bulunan AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım ''31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlerde, Dilovası Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yapan Kadın Kolları Başkanımız Gülay Artut'a çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum'' ifadelerinde bulundu.

GÜLAY ARTUT KİMDİR?

1973 doğumlu. Ağrı'lı olan Gülay Artut 4 çocuk annesi. Uzun yıllardır AK Parti'de çalışıyor. 2009 yılından beri yöneticilik yapıyor. Dilovası Kadın Kolları Başkanı görevini yürütüyor. 2023 Genel Seçimlerinde AK Parti Kocaeli Milletvekili adayı oldu

 

Kocaeli, AK Parti'li eski başkanın kaçak yapısı konuşuyor!