Gebze- Darıca Metro Hattının bir türlü bitirilemediğini söyleyen Gergerlioğlu, “Çalışmanın olduğu yere gittik. Burada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın afişleri var. Vinçler de var ama yıllardır bu çalışma bitirilemedi. Zamanında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başladı, fakat beceremedi, bitiremedi. Bunun üzerine çalışmayı bakanlık aldı, devam etti fakat yine bitmedi! Metro hattı neden bitmiyor diye sorduğumuz zaman tatminkar bir cevap alamıyoruz! Mecliste, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na ‘ Gebze-Darıca Metro hattı ne zaman bitecek?’’diye soruyorum. ’’Şu zaman bitecek” deniliyor fakat vaatler yerini bulmuyor, sözler ne yazık ki tutulmuyor! Gebze-Darıca Metro Hattı’nın bitmeyen inşaatı espri konusu haline geldi! Gebze ve Darıca’da birbirini seven gençler diyor ki: “Aşkımız Gebze-Darıca Metro Hattı gibi olsun hiç bitmesin.” Gençlere bile ilham kaynağı olan bu bitmeyen inşaatın önündeyiz. Vatandaş da esnaf da mağdur. Geçen yılda bu mağduriyeti gündem etmiştik. İnşaat nedeniyle çevre kapanıyor, esnaf bu yüzden iş yapamıyor ve sıkıntı yaşıyor. Ulaştırma Bakanı’na gerek buradan, gerekse Meclis’ten sesleniyorum; bu inşaatı bir an evvel bitirin!” ifadelerini kullandı.


HDP Gebze İlçe Eş Başkanı Ömer Yıldız: “Vekilimin de bahsettiği gibi yaklaşık 10 yıldır metronun yapılacağına dair söylentiler vardı. Yaklaşık 4 yıla yakındır başlanıldı ama bir türlü bitmek bilmiyor. Özellikle Gebze’de büyük sorunlar var. Gebze Merkez’de trafik sorunları çok büyük. İnsanların hayatını zorlaştırıyor, bu anlamda bir çözümün derhal bulunması gerekiyor. Darıca’da biraz daha rahat Gebze’ye nazaran ama Gebze Merkez’de çok büyük sorunlar yaşanıyor. Bu anlamda derhal yetkililerin bir çözüm bulması gerekiyor, gerekli yerlere çağrımızı yapıyoruz.

HDP Gebze İlçe Yöneticisi Ferdi Gülkırmızı: Ortada bir proje var yıllarca süren burada insanlar mağdur, trafik sorunu var, çarpık yapılaşma var, esnaf mağdur, halk mağdur. Halkı gezerken metro çalışması sürekli soruluyor. Ortada proje var ama elle tutulur bir şey yok. 2024 yılında yapılacak demişler. 2022 yılından 2024 yılına uzadı. Ulaştırma Bakanlığının derhal müdahale edip burayı en kısa sürede bitirmesi gerekiyor. Darıca ve Gebzelilerin mağduriyetleri giderilmesi gerekiyor.


Ömer Faruk Gergerlioğlu: Biz buradan başta Ulaştırma Bakanı’na sesleniyoruz, ardından Kocaeli Valisi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sesleniyoruz; çok uzamış bir inşaat var, mağduriyet var, bitmiyor, bitmek bilmiyor ve vatandaş, esnaf halkımız hepsi mağdur. Biz konuyu Meclis’te de gündem edeceğiz ama yerinde tespit ile burada gündem ettik. Dilerim en kısa sürede bu soruna çare bulunur.