Kısa adı KİMEDER olan Kocaeli İnşaatcılar Müteahhitler ve Emlakçılar Derneği, Gebze’de kurulu bulunan merkez ofisinde çalışmalarını aralıksız sürdürürken,  İzmit’te Bölge Ticaret Odalarının da desteği ile yeni bir Müteahhit derneği kuruldu. Kocaeli Yapı Müteahhitleri Birliği Derneği ismi ile İzmit’te kurulan derneğe Gebze Ticaret Odası’nın da destek vermesi ise KİMEDER Başkanı Zeki Gedikoğlu’nu hayli kızdırdı.
 
GEDİKOĞLU: İZMİT LOBİSİ SİNDİREMEDİ
 
Geçici başkanlığını CHP’li eski belediye başkanlarından Metin Alan’ın yaptığı birlikte, kurucular arasında Gebze Ticaret Odası (GTO) üyesi olan 20 Müteahhitin yer aldığını belirten KİMEDER Başkanı Zeki Gedikoğlu; “Bu derneğin kuruluşu İzmit lobisinin Gebze’yi sindirememesinden kaynaklıdır. Zaten bir ilde aynı faaliyet alanında 2. bir derneğin kuruluşunun başka bir anlamı olamaz. KİMEDER’i kurarken merkezi Gebze yapmamızdan rahatsızlık duyanlar bu gün bu girişimde bulundular. Kocaeli Ticaret Odası’nın bu oluşuma İzmit lobisi olarak destek vermesini anlıyorum fakat Gebze Ticaret Odası’nın bu oluşumla ne işi olur onu anlamış değilim” dedi. 
 
“GEBZE, KOCAELİ’NİN GAYRİMEŞRU ÇOCUĞU DEĞİLDİR”
 
Gebze’ye oynan bu oyunun fazla sürmeyeceğini belirten Gedikoğlu; “Hukuk danışmanlarımız gerekli bilgileri topladıktan hemen sonra iç işleri bakanlığına başvuruda bulunacağız. Tüm hukuki haklarımızı arayarak Gebze’ye karşı Ticaret odalarının oynadığı bu oyunu özellikle bu işin içinde olan Gebze Ticaret Odası’nın bu girişimlerini noktalayacağız. Gebze Kocaeli’nin gayrimeşru çocuğu değildir. Böyle saçmalık olamaz, Gebze Ticaret Odası Gebze’de bulunan derneğe sahip çıkmayacak kalkıp İzmit’te ki bir derneğin kuruluşuna destek verecek. Bu hangi akla hizmetle yapılıyor ifade etmekte zorlanıyorum” şeklinde konuştu.
 
İŞTE KOCAELİ YAPI MÜTEAHHİTLERİ DERNEĞİ KURUCU ÜYELERİ:
 
Oğuzhan Keleş - KSO, Cengiz Kavşut - KSO, Engin Karaman - KSO Faruk Mamik - Faruk Mamik- KSO, Fatin Fuat Çağlayan – KSO, Fatih Haldız - KSO, Fatih Çelik – KSO, Halil İbrahim Alkanat – KSO, Hüseyin Cahit Akyol – KSO, Kerim Bayramoğlu - KSO , Mehmet Olhan - KSO , Mehmet Temizel – KSO, Mehmet Zeki Oluklu – KSO, Mert Pekdemir – KSO, Muhammer Ay - KSO , Murat Gökçe – KSO, Murat Özdağ - KSO, Mustafa Yılmaz - KSO , Selman Yıldırım – KSO, Sıtkı Demir - KSO, Şaban Kulaksız – KSO, Tahir Metin Alan – KSO, Volkan Kavşut – KSO, Zekai İren - KSO , Zekeriya Zeray – KSO, Ahmet Hakan Hocaoğlu – GTO, Altan Kaçaran - GTO , Doğan Uzel – GTO, Engin Taşkıran – GTO, Ertan Bostan - GTO , Gökmen Deli - GTO , Habib Karabacak - GTO , Hasan Kurt - GTO , Metin Gökçe – GTO, İsmail Kurt – GTO, Mehmet Erdoğan – GTO, Murat Aykan - GTO , Mustafa Öztürk – GTO, Mustafa Uzun – GTO, Oğuz Şerifalioğlu – GTO, Seydi Köksal – GTO, Yakup Törk – GTO, Yalçın Coştur - GTO , Ziya Topal – GTO, Yavuz Unsur – GTO, Halil Olgun - Körfez Ticaret Odası, Recep öztürk - Körfez Ticaret Odası , Rıfat Bekir bekiroğlu - Körfez Ticaret Odası, Köksal söğüt - Körfez Ticaret Odası, Turan Kurtaran - Körfez Ticaret Odası, Aytaç Güçel - Körfez Ticaret Odası.