Sosyal Medya’ya ve cep telefonu mesajlarına yansıyan paylaşımlarla vatandaşlarda korku yaratılmak amaçlanıyor. Bir çok kişi bu söylentilere inanırken, Gebze’de de bir canlı bombanın görüldüğü ve Pazar yeri gibi kalabalık ortamlarda kadın olduğu belirtilen canlı bombanın beklediği iddia edildi. Bu iddiayı bir çok vatandaş watsapp aracılığı ile tanıdıklarına yolluyor.


İTİBAR ETMEYİN
FETÖ’cü hainlerle PKK’lı teröristler son günlerde gerçekleştirdikleri terörist saldırılarla, Türkiye’de huzuru bozmak için yoğun çaba gösteriyor. Beşiktaş ve Kayseri’de ki canlı bomba eylemlerinin ardından Ankara’da yaşanan Rus Büyükelçisi’ne yönelik suikast sonrası sosyal medyada, bir çok asılsız iddia dolaşmaya başladı. Yetkililer, bu iddialara itibar edilmemesi gerektiğini belirtirken, Gebze’de de son günlerde ciddi bir iddia ortalıkta geziniyor. İddiaya göre, Gebze Mevlana Mahallesi’nde son 3 gündür kadın bir canlı bomba gezindiğini ve bu canlı bombanının sürekli kıyafet değiştirdiği, hatta canlı bombanının görüntüsünün güvenlik kameralarına yansıdığı belirtildi. 

İHBAR EDİN
Sosyal Medya’nın yanı sıra cep telefonları mesajlarına da yansıyan bu iddialar, watsap aracılığı ile bir çok kişiye ulaştırılıyor. İddiaların doğruluğuna inanan, bir çok vatandaş bu tür mesajları watsap aracılığı ile ve sosyal medya hesaplarında paylaşıyor. Gebze’de belirlenmiş herhangi bir canlı bombanın bulunmadığını belirten emniyet güçleri, vatandaşların bu tür söylentilere itibar etmemesini, gördükleri şüpheli durumu da polise ihbar etmeleri uyarısında bulundu. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’da, bu tür söylentilere kimsenin itibare etmemesini isteyerek, parti teşkilatlarını söylentilere karşı uyardı