Gebze Adliyesi önünde bugün gerçekleştirilen basın açıklamasını grup adına Büro Emekçileri Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Gülizar Ateş okudu. Özgecan’ın ailesine başsağlığı dileyerek açıklamasına başlayan Gülizar Ateş, “Özgecan’ın katledildiği hafta insan hakları haftasıydı. Ancak bu ülkede son bir içinde 36 kadın ve kız çocuğu yaralandı, 13 kadın ve kız çocuğuna cinsel tacizde bulunuldu. 14 yaşında 34 kişinin cinsel istismarına uğrayan Ö.Ç. davasında devlet tecavüzcü akladı. Utanç davası olarak kabul edilen ve 26 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç. davasında yerel mahkeme kızın rızası var denildi.
 
KADIN ŞİDDETİ HER YERDE
Özgecan Aslan, ülkemizde kadına yönelik şiddetin vardığı boyutu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Kadınlara yönelik şiddetin, sınıf, ırk veya etnik grup, gelir, kültür, eğitim seviyesi, yaş ve din gözetmeksizin toplumun her kesimine yayıldığını görüyoruz. Her yönüyle çürümüş, kokuşmuş ve yolsuzluk batağına batmış kapitalist düzeni, çocuklarımızı uyuşturucudan, geleceksizlikten başka bir şey sunamamaktadır. Anaokuluna giden minicik kız çocukların saçının telinden tahrik olan zihniyet onları türbana sokmaktan ve daha o yaşta cinsel obje olarak görmekten geri kalmıyor.
 
EN AĞIR CEZA VERİLSİN
KESK’li kadınlar tüm kadın ve çocuk katillerine ve şiddet uygulayanlara yasaklardaki en ağır cezaların verilmesini istiyoruz. Ancak bu olayları önlemenin yolu öfke ve düşüncesizlikle idam çığırtkanlığı yapmak değildir. Bugün idam cezası İran ve Amerika’da vardır. Ancak kadınlara yönelik tecavüz ve şiddetin en çok bu ülkelerde yaşanmaktadır. Bu çürümüş düzene AKP’nin kadın düşmanı politikalarına karşı, kadınıyla erkeğiyle tüm emekçiler ayaktayız. Tecavüz insanlık sucudur tecavüze karşı ayaktayız” diye konuştu. Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.