Zafer Partisi İl Başkanı Vedat Çalık, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in, Türkiye’de denklik sınavı bulunmayan, Mimarlık Büro Tescil Belgesi olmadığı için Türkiye’de imza yetkisi geçersiz sayılan İstanbullu mimarlık ofisine doğrudan temin yolu ile iş pasladığını iddia etti. Çalık, "Çakma mimara kaç para ödediniz?" diye sordu. Çalık, şunları kaydetti:

NEREDE LİYAKAT?
“Mimarlık büro sahibi üye ve işyeri ruhsatı ile ilgili sorunlara yönelik olarak Mimarlar Odasının açıklamasına göre, Mimarlar, 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği kanunu uyarınca mesleki faaliyetlerini sürdürmektedirler. Mimarlar mimarlık bürosu açabilmeleri için Mimarlar Odasından Büro Tescil Belgesi almaları ve bu belgesini her yıl yenileme zorunlulukları vardır. Mimarlık Büroları da 6235 Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu ve bu kanun uyarınca yürürlüğe giren TMMOB Mimarlar odası Serbest Mimarlık Hizmetleri uygulama, tescil ve mesleki denetim yönetmeliği uyarınca ‘Serbest Mimarlık Hizmetleri Büro Tescil Belgesi’ almak, her yıl yenilemek büronun uygun bir yerine asmakla yükümlüdür. Tabi her şeyden önemlisi Serbest Mimarlık Hizmetleri Büro Tescil belgesi alabilmek için Türkiye de bir Mimarlık Fakültesinden mezun olmuş mimar olmanız gerekmektedir. Eğer yurt dışında bir üniversitenin mimarlık fakültesinden mezun olduysanız, Türkiye de imza yetkiniz olabilmesi için önce denklik sınavını kazanmanız gerekmektedir…



“DOĞRUDAN TEMİN İLE İŞ VERDİ”
Eş, dost, akraba ve yandaşa verdiği doğrudan temin ihaleler ile tanıdığımız İzmit Belediyesi ve onun Belediye başkanı Fatma Kaplan HÜRRİYET, bu sefer de, Türkiye de denklik sınavı bulunmayan, Mimarlık büro tescil belgesi olmadığı için Türkiye de imza yetkisi geçersiz olan İstanbullu mimarlık ofisine doğrudan temin yolu ile iş paslamaktan geri durmamıştır. İzmit de onlarca mimarlık ofisi varken İzmit Belediye başkan Fatma Kaplan Hürriyet’in ihaleye çıkartmadan doğrudan temin yolu ile İstanbullu firmalara ihaleler dağıtması, ‘İzmit’in ekmeğini İzmitliler yiyecek’ masalının neresinde yer almaktadır. İzmit’in sokaklarında ruhsatsız simit sattırmayan Hürriyet, İzmit’in kentsel estetik kaygısını ruhsatsız mimara teslim etmesi ayrı bir ironidir.

“SEFA SİRMEN GİBİ CEZAEVİNE…”
Biz Zafer Partisi Kocaeli İl Başkanlığı olarak, Trakya'dan adeta İzmit’i soymaya gelen Fatma Kaplan Hürriyet’in doğrudan temin yolu ile yaptığı yolsuzluklardan dolayı sonunun, İzmit Belediyesi eski başkanlarından Sefa SİRMEN gibi cezaevi olacağını öngörüyor, denklik belgesi ve imza yetkisi olmayan mimara İzmit sakinlerinin paralarını peşkeş çektiği için İzmit halkından özür dilemesini bekliyoruz. Aksi takdir de denklik diploması olmadığı için imza yetkisi bulunmayan mimara doğrudan temin yolu ile adeta peşkeş çekilen adrese teslim ihaleler defterlerini kapatmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.