Seçimlere sayılı gün kala siyasette çalışmalar zirve yaptı. Belediye Başkan adayları mahalle mahalle, ev ev, gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Seçim çalışmaları ile birlikte kamuoyunda da eğilimler yer değiştirmeye başladı. Muhalefet cephesinde yaklaşık yedi yıllık geçmişiyle İYİ Parti'nin merkez sağdaki boşluğu doldurabilme kapasitesi, son dönemde yaşanan gelişmeler ile Dilovası’nda İYİ Parti'nin her adımı 31 Mart yerel seçimlerinde büyük çekişmelere sahne olmaya devam ediyor.

Dilovası'nda özellikle Türk seçmenin kenetlendiği Emin Yılmaz’ın İYİ Parti’den Dilovası Belediye Başkan adayı olmasıyla birlikte siyasi dengeler biranda değişti. 

Ankara milletvekili ve Eski Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gencay Yıldıztekin, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, İYİ PArti Dilovası İlçe Başkanı Samet Başıbüyük ile belediye meclis üyesi adaylarının eşlik ettiği İYİ Parti Dilovası Belediye Başkan Adayı Emin Yılmaz, bölge halkı tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

İş arayan gençler ile siftahsız günler geçirdiğini belirten bölge esnafı ile bir araya gelen İYİ Parti ekibine bölge halkı ''umudumuz Emin Yılmaz'' dedi.