Duty free alışveriş limitleri artırıldı. Ülkeye giriş yapan yolcular için kişibaşı alışveriş limitleri yeniden düzenlendi.

Ülkeye giriş yapan yolcular için kişibaşı alışveriş limitleri:
• Sigara: 3 karton
• Alkollü İçecekler: 1 litre Alkollü içki (%22’den fazla alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya hariç)
• Alkollü İçecekler: 2 litre Alkollü içki (%22’den az alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya dahil)
• Parfüm: 600 ml
• Makyaj veya Cilt Bakım Ürünleri: 5 adet
• Çikolata ve Şekerleme: 2 kg
• Kahve: 1 kg
• Çay: 1 kg

Ülkeden çıkış yapan yolcular için yolcu başı alışveriş limitleri
• Sigara: 9 karton
• Alkollü İçecekler: 3 litre Alkollü içki (%22’den fazla alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya hariç)
• Alkollü İçecekler: 6 litre Alkollü içki (%22’den az alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya dahil)
• Parfüm: 1800 ml
• Makyaj veya Cilt Bakım Ürünleri: 15 adet
• Çikolata ve Şekerleme: 6 kg
• Kahve: 3 kg
• Çay: 3 kg
Ancak, bu limit gidiş yapılan ülke ile teyid edilmelidir.

Duty free gerçekten ucuz mu?

Hava, kara ve deniz sınırlarındaki duty free mağazalarındaki ürünler, gümrük vergileri ve KDV gibi vergiler ödenmeden satılır. Bu sayede özellikle vergi oranı yüksek olan ürünler normal fiyatlarına göre çok daha uygun fiyatlarla satışa sunulur.

Duty free mantığı nedir?

Havalimanlarının dış hatlar terminallerinde vergiden muaf alanlar bulunur. Buralara konumlanmış mağazalara duty free shop ya da mağazası denir. Bu mağazalar vergiye tabi olmadığı için birçok ürün buradan uygun fiyatlara satın alınabilir.

Duty free pasaport kontrolünden sonra mı?

Gidiş ve geliş katlarında pasaport kontrolü sonrasında yer alan mağazalarımızda dünyaca ünlü markaların birbirinden farklı ürünlerini bulabilirsiniz.

Duty free gümrükten geçer mi?

Duty free mağazalarından yurt dışına çıkarken ya da yurt dışından dönerken alışveriş yapılabilir. Duty free mağazalarında, ödeme esnasında pasaportun da gösterilmesi istenir. Farklı ürün grupları için belirlenen limitler vardır.

Duty free kredi kartı geçiyor mu?

Kampanya Türkiye dışında iş yeri kodu Duty Free olarak tanımlı mağazalarda Mastercard kuralları kapsamında yapılan harcamalar için geçerlidir.

En ucuz duty free hangi ülkede?

Dünya genelinde en ucuz fiyatlar Dubai ve Abu Dhabi havalimanlarındaki Duty Free'lerde oluyor. 

Duty free ürünleri uçağa alınır mı?

Duty-free mağazalarından satın alınan ürünler ise kapalı, özel poşetinde ve faturası ile taşınmalıdır. Aksi takdirde bu ürünlere de el konulabilir.

Yurtdışına çıkmadan duty free alışveriş yapılır mı?

Duty Free mağazalarından alışveriş yapmak için pasaport ya da yurt dışına çıkışınızı gösteren çıkış evrağınızın olması gerekiyor.

Duty free alışveriş nasıl yapılır?

Duty free alışveriş yapmak için, yurt dışı uçuşların yapıldığı terminalin giriş ve çıkışlarında yer alan duty free alanlarına ulaşmanız yeterli. Duty free yazan tabelaları takip ederek bu alanları bulabilirsiniz.

Sabiha Gökçen duty free den ne alınır?

Duty Free Duty Free alanında, her türlü yerli-yabancı içecek, tütün ürünleri ve kozmetik gibi klasik ürün portföyünün yanı sıra, aksesuar ve yerli ürünler.

Duty free online alışveriş yapılır mı?

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki duty free mağazaları (Gümrüksüz satış yapan mağazalar) müşterileri için yeni bir alışveriş imkanı başlattı. Artık yurtdışına çıkmasanız bile internet üzerinden sipariş vererek gümrüksüz mağazalardan alışveriş yapabiliyorsunuz.

Tek ihtiyacınız olan yurtdışına çıkacak bir tanıdık bulmak. ATÜ'nün bu hizmetinden yararlanabilmek için tek yapmanız gereken www.atu.com.tr adresine girerek istediğiniz ürünün üzerine tıklamak. Daha sonra sipariş verdiğiniz ürünü dilediğiniz tarihte ve saatte geliş veya gidiş katlarındaki duty free'lerden teslim alabiliyorsunz. Ödeme siparişler teslim alınırken kredi kartı, döviz ya da Türk lirası olarak yapılıyor. Uygulama dünyada ilkHavaalanı alışverişinde, dünyada ilk defa online sipariş yöntemini başlatan ATÜ, bu yöntemi zaman darlığından alışveriş yapamayan yolculara kolaylık sunmak için başlattı.