Dilovası’nın kronikleşen sorunlarının başında gelen hava kirliliği sık sık gündeme gelmeye devam ediyor.

Türkiye’nin hava kirliliği konusunda en tartışmalı ilçesi olan Dilovası’nda, Diliskelesi gençlik derneği başkanı Ramazan Dursun sosyal medya hesabında “Bu seneki seçim taleblerimizden biri Diler Demir Çelik fabrikasının baca sistemi ve Filtre takması konusudur” sözleriyle Silovası’nda yaşanan çevre kirliliğini tekrar gündeme getirdi.

Dursun’un paylaşımına geçtiğimiz günlerde Dilovası Belediye Başkan yardımcı olarak atanan Nihat Kocabay’da “Çok yerinde bir talep fakat yerel yönetimleri aşan bir konu. Birlik olursak üstesinden ancak biz geliriz” ifadeleriyle destekte bulundu.

Dilovası’nda faaliyet gösteren Diler Demir Çelik Fabrikasının bacalarından yükselen dumanlar ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerine defalarca şikayetlerde bulunulmasına rağmen caydırıcı bir cezai işlem uygulanmadığını 41havadis.com’a ifadede eden Diliskelesi Gençlik Derneği başkanı Ramazan Dursun “Dilovası bu sorunlarından kurtulması için bacalara filtre takılmalı. Örneğin Dilovası Demir Çelik fabrikasının filtre takmayarak önlem almamasına artık yetkililer göz yummamalı ” dedi.

Diliskelesi Gençlik Derneği başkanı Ramazan Dursun'un açıklaması sonrası akıllara Dilovası'nda havayı kirleten fabrikalar denetleniyor mu? Dilovası’nın havası nasıl temizlenecek? sorularını getirdi..