Dilovası üzerine sosyal medya hesabında canlı yayınlar çekerek gündem oluşturan Şehit Gazi Aileleri Dernek Başkanı Hacı Kocabay geçtiğimiz gün İYİ Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz ile gerçekleştirdiği canlı yayın ile yine gündem belirlediler.

4 bölüm ile haberleştirdiğimiz canlı yayının ikinci bölümünde Şehit Gazi Aileleri Dernek Başkanı Hacı Kocabay ile İYİ Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz, Dilovası'nda 41 dönümlük arazi nasıl satıldı? sorusuna açıklamada bulundular.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “..satmayacağım, satmıyorum. Borçlarımızı belediyenin taşınmazlarını satarak ödemiyoruz” diye halka söz verdiği belediye taşınmazlarını satılığa çıkardı.


“Züğürt Ağa” filmindeki gibi ilçeyi satılığa çıkartan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, mülkiyeti Dilovası Belediyesine ait Diliskelesi Mahallesi, G23A21A3D Pafta, 588 ada 2 Parselde kayıtlı 41 bin 634,85 metrekare arsanın satışını gerçekleştirdi.

Şehit Gazi Aileleri Dernek Başkanı Hacı Kocabay konu hakkında ‘Dilovası halkının malı olan araziler tek tek satılıyor. Keseden yiyen bir ilçe olmaya başladık’ dediği açıklamada İYİ Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz’da konu hakkında
''41 dönümlük arazi nasıl satıldı? 41 dönümlük arazinin satışı mutlak suretle meclis üyelerinin kararı ile olur. Muhalefet ve iktidar partisi meclis üyeleri bu kararı ne şekilde aldı? Niçin aldı?'' sorularıyla 41 dönümlük arazinin satışını irdelediler.

MAHKEMEYE TAŞINARAK SATIŞ İPTAL EDİLEBİLİR

İYİ Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz ''Edindiğim bilgilere göre; 41 dönümlük arazinin satışı hakkında muhalefet meclis üyelerinde haberi olamayanlar var. Mecliste kararın farklı okunduğu, o gün o şartlarda başka bir karar okunup imzalatıldığı söyleyenler var. Eğer böyle bir şey var ise çok büyük tehlikeli bir durum. Yani bu ihalenin mahkemeye taşınıp iptal edilme durumu olabilir. Çok şaibeli bir durum olabilir. Şimdi burası 155 milyon artı KDV’ye Çolakoğlu aldı. Kim Çolakoğlu’nun müdürü? Mustafa Türker. Kim Mustafa Türker? Dilovası Organize Sanayisinin Başkanı. Kim? Hamza Şayir’in sanayici abileri. Bunlar abileriyle güzel bir şekilde altyapı yapmış. 2022 yılında Dilovası Belediyesinin bütçesi 130 milyon öngörü olarak belirlenmiş. 177 milyonda bu arazi. Toplamda 307 milyon TL para.

''NORMAL MEVCUT BÜTÇELER İLE DİLOVASI BELEDİYE BAŞKANI HAMZA ŞAYİR NE YAPMIŞ?''

Şuanda Hamza beyin 3 yılı bitti, 2 yılı kaldı. Normal mevcut bütçeler ile Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ne yapmış? Hiçbirşey yapmamış. Şimdi bu para gelecek nereye gidecek? Ona bakacağız. 2020 yılı bütçesi ulusal basına düşmüştü hatırlarsanız. Yandaşlarına ve akrabalarına faturalar kestirmeler ile ulusal basında Dilovası gündeme gelmişti.

HAMZA ŞAYİR BEYT-ÜL MALINI SATAN BAŞKAN OLARAK TARİHE GEÇECEK

2022’de 307 milyon TL nereye gidecek? Dilovası halkından birine gidecek mi? Dilovası’na hizmet sunulacak mı? Dilovası’na Allah rızası için bir şey yapılacak mı? Yok yapılmayacak neden biliyor musun? Kocaeli genelinde bütün gazeteci kardeşlerimiz bugün bir haber yapmış. Diyor ki, Hamza Şayir büyük bir iş başardı. Şimdi ne başarmış. 2376 haciz dosyasını 150’ye indirdim diyor. Kardeşim bu hacizi kim yaptı? 99 Ercan Dalkılıç dönemi, Musa Kahraman dönemi, Cemil Yaman’a 4 milyon borçla teslim etti. 2009’da Cemil Yaman, 2014’de Ali Toltar 2019’da Hamza Şayir sensin. Kardeşim hepiniz yediniz yediniz şimdi geliyorsunuz ben icrayı kaldırdım. O, 41 dönüm arazi Beyt-ül mal ile ödeyecekler. Ben çok farklı bir başkan olarak tarihe geçmek istiyorum diyor ya Başkan Hamza Şayir. Bu başkan Beyt-ül malını satan başkan olarak tarihe geçecek. Bu kadar iddialı söylüyorum. İnşallah iktidar partisindeki encümen kardeşlerimiz bu işe dur der.

 

Şehit İlimdar Atasoy Parkı'nı ne zaman ve kim tarafından Polisan'a verildi? sorusunu cevap vermişlerdi. (Şehit İlimdar Atasoy Parkı ne zaman ve kim tarafından Polisan'a verildi? - Bölüm 1 haberi için tıklayın)

 

 

BÖLÜM 3 - Hamza Şayir'in reklam çılgınlığı? Bunuda yaptı! Yarın Pazartesi günü (16/05/2022)'de 41havadis.com'da