Kanada’ya giden vatandaşlar için ‘Gay’ ifadesini kullanarak infial yaratan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in, daha önce belediyenin reklam işlerini verdiği ablasının oğlu Eser Soydaş’ı belediyede şoför olarak işe aldığı ancak Soydaş’ın belediyeye gelmeden maaş aldığı öğrendiğini CHP Kocaeli İl Yönetimi ileri sürdü.

CHP Kocaeli İl Örgütü ''Dilovası Belediyesi Özel Kalem Müdürü Recep Karakoç’un da teyzesinin oğlu olduğu bilinen Başkan Şayir’in yine dayısının oğlu Adem Sural’a sözleşmeli mühendis olarak iş başı yaptırdığı öğrenildi'' ifadelerinde bulundu.

Geçtiğimiz yıl CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Dilovası Belediyesi Belediye Başkanı Hamza Şayir'in, kendi ailesine ait şirketlerden belediyeye kestirdiği faturalar ortaya çıkartmıştı.

Konu ile ilgili açıklamasında Milletvekili Tarhan, özetle şunları söyledi: “AKP’nin Belediyeler üzerinden yaptığı usulsüzlükler bitmiyor. Var oldukları her kademede kayırmacılık anlayışını sürdürmeye devam ediyorlar. Bunlardan biri de Kocaeli Dilovası Belediyesi’nde yaşanan liyakatsizlik ve yolsuzluk!

ENİŞTEYE YEĞENE FATURA

Geçtiğimiz 2020 yılında Dilovası Belediyesi tabelalara tam 1 milyon 300 bin TL harcamış. Ancak bu tabelalara harcanan bedelin yaklaşık 500 bin TL’si Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in yeğeni olan E. S. Ç’ye ve 500 bin TL’si de eniştesi C. S.’nin şirketine gitmiş. Şirket kurulduğu ilk 6 ayda 500 bin TL’lik fatura kesmiş. Birinci dereceden yakınlara iş vermeyeceklerini söylemelerine rağmen kendileri ile çelişmeye devam ediyorlar. Üstelik 75 tabelaya fatura kesilirken

51 BİN NÜFUS 1 MİLYON 300 BİNLİK TABELA

Dilovası’nda sadece 67 tabela bulunduğu da ortaya çıkmıştır. Aradaki 8 tabelaya dair bir bilgi yok. 51 bin nüfusu olan Dilovası ilçesine 1 milyon 300 bin TL’lik tabela harcaması yapılmasının ne gereği vardır? Yandaşlara kazandırmak uğruna belediyenin kaynaklarını böyle israf etmek ne kadar doğrudur?”

Konuyla ilgili araştırmalarını devam ettirdiklerini söyleyen CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

HEPSİNİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

“KPSS’de yüksek puan alıp mülakatlarda usulsüzce elenen, lisans, yüksek lisans, doktora mezunu on binlerce gencimiz işsizken Kocaeli’de yıllardır dile getirdiğimiz torpil skandalını utanmadan, arlanmadan sürdürüyorlar. Gençlerimiz çalışmalarının karşılığını alamadan torpil düzenin içerisinde adeta kayboluyor. On binlerce gencin, vatandaşın hakkını gasp ederek kamu kuruluşlarında AK Partili isimlerin yakınlarına uygulanan bu torpil kıyakları ortaya çıktığında sıkılmadan ‘Hukuka aykırı değil ama etik de değil’ diyebiliyorlar. Bizler bu torpil düzenini yıkana kadar tüm usulsüzlükleri ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. Halkımız da en güzel cevabı sandıkta verecektir.”