İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Uğur Demir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ü, düzenlediği Halk Buluşması’nda vatandaşı polis ve zabıtayla karşı karşıya getirdiğini belirterek eleştirdi.

Demir yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Sayın Başkan yıllardır seçilmiş bir belediye başkanı gibi değil de vatandaşın sorunlarından bîhaber cemiyetten uzak atanmış bir bürokrat gibi görev yapmaktaydı.

Seçim dönemi geldiği için bu imajını düzeltme amacıyla PR çalışmalarına hız verdi ve toplumun çeşitli kesimleriyle bir araya gelmeye başladı.

Bu kapsamda günlerdir ‘Gebze’yi Sağlama Aldık’ mottosuyla toplantılar ve organizasyonlar düzenlerken, bugün de mevcut iktidarın sosyal devlet anlayışından uzak vatandaşı müşteri, belediyeyi şirket gibi gören belediyecilik anlayışından dolayı sorunları kronikleşen bir mahallemizde halk buluşması gerçekleştirmiştir.

Ne yazık ki bu toplantı Sayın Başkanın yıllardır neden halktan uzak olduğunu kanıtlarcasına bir vehametle sonuçlanmıştır.

Şehr-i Emin dediğimiz belediye başkanının halkın tepkilerine tahammüllü ve saygılı olması gerekirken aşağılayıcı ve azarlayıcı bir üslupla yıllardır sorunlarına çözüm bulamayan mahallelinin sinir katsayılarını arttırmış ve istenmeyen görüntüler ortaya çıkmıştır.

Bir belediye başkanı ne olursa olsun vatandaşı dinlemeli ve halkı polisle, zabıtayla karşı karşıya getirmemelidir.

Sayın Başkan’ın sorumluluk almasını ve en kısa zamanda kamuoyu önünde ilgili şahıslardan özür dilemesini bekliyoruz.