Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Kocaeli ilinde yer almaktadır.

Hayvanat bahçesi ile botanik park yaklaşık 80 dönümlük bir alan içerisinde yer almaktadır.

Çok sayıda bitki ve hayvan türünü barındıran Darıca Hayvanat Bahçesi, İstanbul’a da oldukça yakındır ve bu sebeple İstanbul hayvanat bahçesi için gezi planlarında ilk akla gelen tesis diyebiliriz.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı 1993 yılından bu yana halka açık bir şekilde hizmet vermekte olan hayvanat bahçesi aslında hem bir botanik park, hem de bir kuş cenneti. İş adamı Faruk Yalçın’ın büyük desteği ile bugünkü halini alan park ilk etapta kuş parkı bölümü ve bir kaç hayvan getirildi.Sonrasında parkın ilgi görmesi ile geliştirilmeye başlandı.Bugünkü halini almasında Faruk Yalçın’ın hem maddi hemde bilgi, tecrübeleri ile parka büyük destek olmuştur.İş adamı 01 Aralık 2008 yılında hayatını kaybetmiştir.

Parka gelen ziyaretçiler hem botanik park sayesinde daha önce görmediği pek çok bitkiyi görme şansını elde ederken bir taraftan da eşsiz ve pek çok farklı türde olan hayvanları görebiliyorlar.Faruk Yalçın Zoo içerisinde 286 hayvan türü ve yaklaşık 3600 üzerinde hayvan bulunuyor.Botanik park kısmında ise 600 çeşit bitki türü ve 8000‘i aşkın bitki yer alıyor.Parkın İstanbul’a yakın olmasıda ziyaretçiler açısından daha çok tercih edilmesine sebep oluyor.

 

Darıca Hayvanat Bahçesi Nerede?

Kocaeli ilinin Darıca ilçesinde yer alan hayvanat bahçesi, İstanbul’a olan yakınlığı ile de oldukça fazla ziyaretçi alabilmekte ve bu sebeple İstanbul hayvanat bahçesi olarak da anılıyor.Şahsi aracınızla ulaşımın çok kolay olduğu hayvanat bahçesine İstanbul’dan toplu taşıma ile dahi ulaşmak mümkün.

Nasıl Gidilir?

Şahsi Aracınız ile
TEM’den gelecekseniz Şekerpınar gişe çıkışlarından çıkarak Bayramoğlu tabelalarını takip etmeniz gerekiyor. Girdiğiniz yolda en son bir sapak gelecek ve bir yön Bayramoğlu’nu gösterirken, diğer yön hayvanat bahçesini gösterecektir. Bu tabeladan sonra 100 metre kadar ilerde hayvanat bahçesinin girişini göreceksiniz.

E-5 üzerinden geliyorsanız da Çayırova’yı geçtikten sonra Darıca sapağından sağa dönmeniz gerekiyor. Yine aynı şekilde Bayramoğlu tabelalarını takip ederek hayvanat bahçesine varmanız mümkün.