Dilovası Belediyesi Saadet Partisi Meclis Üyesi İnci Aydemir’e “cahil” diyen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir daha sonra “Bakın daha hanımefendinin hiçbir konuda teknik alt yapısı yok, bilgi birikimi yok. Vitrin için seçilmiş” ifadeleriyle Dilovası'nda tartışmaların fitilini ateşlemiş oldu..

Konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan Cuma Karavar, topluma örnek olması gereken Belediye Başkanı Hamza Şayir'in, İnci Aydemir hakkındaki söylemlerinin bir Belediye Başkanına yakışmayan açıklamalar olduğunu ifade ederek ''Hamza Şayir'i kınıyorum'' dedi.

''SİYASET HAYATIN BİTER''

Karavar ''Topluma örnek olması gereken bir Belediye Başkanı, onun gibi seçilmiş ve bir bayan meclis üyesine yakışmayan cümleler kurmasını şiddetle kınıyorum. Meclis üyelerini hiçe sayarsan, Dilovası'da seni hiçe sayar ve siyaset hayatın biter. Muhalefetin işi elbette eleştirmek. Benim önerim Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'e, toplumu germek yerine eleştirilere açık bir başkanlık dönemi geçirmesidir. İnci hanım gibi ufku açık genç bir beyinin eleştirilerini dikkate alarak Dilovası'nda yanlış ilerleyen durumların farkına varmasıdır. İnci hanım kapı kapı dolaşarak yaşadıklarını Dilovası halkına anlatsa, Hamza Şayir'in hanımı bile İnci Aydemir'in yanında yer alır. Hamza Şayir, anadolu kültürüne yakışmayan bir tavır içerisinde yer almıştır. Kendisini tekrar şiddetle kınıyorum'' dedi.

 

NELER YAŞANMIŞTI?

Dilovası Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleşen Ekim ayı meclisi 2. oturumunda Dilovası Belediyesi'nin 2021 tahmini bütçesi dair Saadet Partisi Grubu adına konuşan İnci Aydemir’in konuşmasına sataşan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir yine gerilimi ateşlerken sözlü tartışma anında meclis üyesi İnci Aydemir’e geçen hafta, “Cahil” demediğini de iddia etmesi sonrası, meclisi’nin 2. Oturumunda  Saadet Partisi Meclis Üyesi İnci Aydemir’e tekrar yüklenen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir “Bakın daha hanımefendinin hiçbir konuda teknik alt yapısı yok, bilgi birikimi yok. Vitrin için seçilmiş” ifadelerini kullanmıştı.