CHP İzmit İlçe Örgütü Sandık Üst Kurulu, sandık görevlilerine yönelik eğitimlerini aksatmadan sürdürüyor.
 
Selim Yıldız'ın başkanlığındaki Sandık Üst Kurulu'nda yer alan Prof. Dr. Cumhur Cevdet Kesemenli, öğretim görevlisi Ekrem Özdemir, Ayla Demirdizen Taşkıran ve Erkan Gündüz, eğitimleri dün Yenimahalle, Tüysüzler, Yenidoğan, Veli Ahmet, Turgut ve Zabıtan mahallesi görevlilerine gerçekleştirdi.
 
2009'DA OYLARI ÇÖPLERDEN TOPLADIK
Eğitimde ilk olarak Prof. Dr. Cumhur Cevdet Kesemenli, seçimlerin sandıkta kazanıldığını ifade ederek, “2009 seçimlerinde oylarımızı çöplerden topladık. Bunu tekrar yaşamamak için sandıklarımıza sahip çıkalım. Kesinlikle seçim günü görevimize geç kalmayalım. Bizimle birlikte çalışacak olanlar bizden çok fazla bilgiye sahip değil. Bu yüzden iki yıllık emeğimizi sandıkta kaybetmeyelim” dedi. Ardından söz alan Ekrem Özdemir, herkesin sandık başında oy kullanılacak isimleri çok iyi bilmesi ve tanıması gerektiğini kaydetti.
 
SABAH 06.00'DA ORADA OLUN
Seçim günü yapılması gerekenleri paylaşan Ekrem Özdemir, okul ve sandık görevlilerinin seçim sabahı saat 06.00'da hazır olmasını istedi. Özdemir, şöyle konuştu: “Karşımızda artık tescilli bir hırsız var. Adil bir seçim için hırsıza karşı önlem almalıyız. Her sandıkta illaki bir CHP'li arkadaşımız olacak. Saat 07.00'den önce sandığımızın başında olacağız. Her sandık görevlisi, bir sandık başkanı kadar tutarlı olmalıdır. Bu bizim işimizi kolaylaştıracak. Oy kullanma süresi saat 17.00'de dolduğu halde oy kullanmayı bekleyen seçmen varsa bunlara da sırasıyla oy kullandırılır. Sandık başında kontrolü ele alıp, zarfları tutanağa yazmalıyız. En önemlisi ise oy pusularlıdır. Dışarıdan önceden mühür basılmış bir oy pusulası olduğunu düşünürseniz hemen itiraz edin. Böyle bir durumda sandık başkanı tutanak tutmak zorundadır. Sandığımıza sahip çıktığımızı gören AKP'liler korkacaktır. Gelmeyen kişilerin yerine de oy kullandırılıyor. Bunu önlemek için listenin başına geçmeli ve etkin görev almalıyız. Bize oy kullanacağını bildiğimiz isimleri kontrol etmeli, eğer gelmeyecekse arayıp oy kullandırtmalıyız.”