CHP Kocaeli İl Başkanlığı seçimi kongresinde eski CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak ile CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler birbirine girdi.

Koçak, Nail Çiler'e, "Partiye dün geldin. Ismarlama geldin, benim gibi sokaktan gelmedin. Partinin kapısını bilmiyordunuz, buradakiler emekçi" derken, Çiler ise, "Sen milletvekiliyle böyle konuşamazsın, çakal" şeklinde cevap verdi.

CHP kulislerinde parti içinde sürekli Nail Çiler ciddi rahatsızlığının konuşulduğu öğrenildi.

 

Nail Çiler kimdir?


1959 yılında Muş Malazgirt’de Nail Çiler Erzurum Teknik Üniversitesi Matematik öğretmenliği mezundur. 1978–1979 öğretim yılında Gebze Lisesi´nde meslek hayatına başlamıştır. 1983 yılında ise Gebze´nin ilk özel dershanesinde kurucu müdür olarak özel çalışmıştır. Çeşitli eğitim kurumlarında yöneticilik yapmıştır. 1988 yılında Gözde Kırtasiye´yi kurmuştur. 1993 yılında Gör-Tan Otomotiv adı altında Hyundai Bayiliğini açarak otomotiv sektörüne adım atmış, devamında Görkem Otomotiv ve Örnek Sigorta grup şirketleri ile ticari faaliyetleri yürütmüştür. 1994 yılında Gebze Ticaret Odası Meclis Üyesi olan Nail Çiler, sırasıyla 1999 Yönetim Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Muhasip Üyeliği ve Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.2023 Mart ayında CHP Kocaeli Milletvekilli Aday Adaylığı için görevinden istifa etmiştir. Kocaeli Milletvekilli adayı 4. sırada yer almaktadır. Nail Çiler, evli ve iki çocuk babasıdır.