Kocaeli Haber- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 44 ilde bulunan 622 arsayı satışa çıkardı.

Kocaeli, İstanbul, Çanakkale, Antalya, Kırşehir, Mersin, Sakarya ve Mardin gibi illerde farklı büyüklüklerdeki arsalar, 21-23 Kasım 2023 tarihleri arasında açık artırmayla satılacak.

Satış fiyatları İstanbul'da ortalama 1 milyon 500 bin liradan başlarken, Anadolu'daki şehirlerde 500 bin liradan başlıyor. TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konferans Salonu Ankara'da düzenlenecek olan açık artırmaya, emlakmuzayede.com.tr üzerinden online olarak da katılım sağlanabilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 622 arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkan arsaların KDV'den muaf olacağı ve yüzde 25'i peşin, kalan tutarın ise 24 ay vadeyle ödenebileceği açıklandı. Ayrıca, peşin ödemelerde yüzde 20 indirim yapılabiliyor. Müzayedeye katılacak olanlar arasında iş ve konut amaçlı arsa almak isteyenler bulunuyor. Bazı kişiler, arsa alarak yatırım yapmak istediklerini belirtirken, diğerleri ise kendi evlerini yapmak için arsa almayı planladıklarını ifade ettiler. İstanbul, Kırşehir, Kocaeli, Mersin, Sakarya ve Mardin gibi farklı illerdeki arsaların uygun fiyatlı olması, talebin yüksek olmasına neden oluyor.