Konutta yeni bir düzenleme geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten gelen son dakiak bilgisine göre ikinci evi olana, evi pahalı olana yükske oranda bir vergi hazırlığı olduğu öğrenildi.

İş dünyası ve bankacılık sektöründen temsilcilerle bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasaya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu ve yapılacakları değerlendirdi. En önemli düzenlemeler ise konut sektörüne gelecek.

KREDİ KARTI TAKSİTLERİ ARTMAYACAK
Bakan Şimşek'in kredi kartı taksitleri artacak mı? sorusuna, parasal sıkılaşmanın devam ettiğini, bu kapsamda taksitlerin düşük kalmaya devam edeceğini söyledi.

KKM ZAMANLA BİTECEK
Kur Korumalı Mevduat hesapları ile ilgili açıklama yapan Bakan Şimşek, KKM'nin bir anda bitirilmeyeceğinşi, zamanla çıkışların sağlanarak kademeli şekilde sona erdirileceğini, sırada şirketlere vergi istisnasının kaldırılması olduğunu söyledi.


ASGARİ ÜCRETTE HEDEFE GÖRE ZAM
Bakan Şimşek, devam eden asgari ücret görüşmeleri hakkında da konuştu ve hedef enflasyona göre yapılacak değerlendirmeler sonucu yeni rakamın belirleneceğini söyledi.

Kaynak: Finans7