Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli, Dilovası Belediyesine ait olan Dilbel Organizasyon Taşımacılık İnşaat Gıda Sosyal Hizmetler San. Tic. A.Ş üzerinden ne hesaplar yapılıyor? soru ile Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve AK Partlili meclis üyelerini yerden yere vurdu.

İşte Saadet Partisi Dilovası ilçe Başkanı Erkan Bilikli'nin o açıklaması;

Bilikli  "Dilbel şirketi Kasım ayı meclis toplantısında AK Parti’li Meclis Üyeleri İbrahim Dursun, Oğuzhan Artut, Abdurrahman Tuza, Adem Çarıkçı verdikleri önerge ile belediyenin organizasyon şirketi DİLBEL’in kapatılmasını talep etti ve muhalefet meclis üyelerinin oyları ile şirketin kapatılmasına karar verildi. Verdikleri bu önerge den dolayı, Dilovası belediyesinin (para kasası kim olduklarını dahi bilmedikleri) kişilerden alınmıştı. Tüm muhalefet ve dilovası halkı'da kendilerine teşekkür etmişti.

Meclis üyelerinin DİLBEL şirketinin kapatılması kararı ile ilgili verdiği önergede şu ifadeler yer aldı:  “5300 sayılı kanunun 17. Maddesi ‘Belediye karar organı belediye meclisidir. Belediyenin şirket kurması, ortaklık kurulması, bu anlamda belediyenin sahip oldukları veya ortaklıkta bulundukları belediye şirketlerinin genel durumunda belediyeyi temsil edecek kişi veya kişilerin belediye meclisinin kararıyla belirleneceği hüküm altına alınmıştır. ’ Dilovası Belediyesi’nin şirketi olan DİLBEL Organizasyon Şirketi yerel seçimlerin hemen sonrasında ilk meclis toplantısında hiçbir meclis üyesinin bilgi sahibi olmadığı halde hibe OSB ile o günden beri faaliyetlerini sürdürmektedir. Öncelikle belediye meclisi tarafından yetkili olduğu halde şirket yönetimine, yönetim kurulu başkanı belli olmayan bu şirket faaliyet göstermektedir. Şirketin işleyişiyle ilgili gerekli açıklama yapılmamıştır. Bildiğimiz ve gördüğümüz kadarıyla bu şirketin kamu yararı olmadığı aksine belediyeye yük olduğu gözlemlenmektedir. 93 sayılı belediye kanunun 18. Maddesine istinaden Söz konusu şirketin kapatılmasını talep ediyoruz.” Önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Ancak Şubat ayı Belediye meclis toplantısında AK partili meclis üyelerinin DİLBEL ‘in kapatılmasına karşılık 180 derece dönerek karşı oy kullanması nedeniyle DİLBEL şirketi kapatılamadı...


“BORÇLARDAN NASIL KAÇILACAĞINI ADETA HUY EDİNMİŞ BELEDİYE BAŞKANI HAMZA ŞAYİR”

Şimdi kamuoyu vicdanı ile  AK Partili meclis üyelerine soruyorum. Belediyemize yük olduğunu söylediğiniz DİLBEL şirketini kapatma kararından, neden vazgeçtiniz?

Balık baştan kokar misali, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in şüpheli devrettiği şahsi şirketine değinmek lazım. Hamza Şayir, kendisine ait şirketinin devir işlemini gerçekleştirdiği tarih ile o şirketin konkordato ilanından 11 gün önce devretmesi ticari sorumluluklarından kaçtığının bir örneğidir. Bu suçtur. Şimdide şirketler konusunda ustalaşmış ve borçlardan nasıl kaçılacağını adeta huy edinmiş Belediye Başkanı Hamza Şayir, bir suç daha işleyerek sırf borçları ödememek için Dilovası Belediyesinin borçlu olan şirketini kızağa çekerek aynı isimde yeni şirketle devam ediyor. Bu şirkette ne işler yapılıyor kimsenin bilgisi dahi yok.!

''DİLOVASI'NA DEĞİL, ŞAHSİ ÇIKARLARA MI HİZMET EDİYORSUNUZ?''

AK Partili Meclis üyeleri, Dilovası’na hizmet etmek için işgal ettikleri koltukta aldıkları karar ve sonrasına baktığımızda Dilovası’na değil, şahsi çıkarlara mı hizmet ediyorsunuz?

''HALKIN EMANETİNİ ÇOK KOLAY HARCIYORSUNUZ''

Ne hale geldiğimizi anlamakta zorluk çekiyoruz. Halkın emanetini çok kolay harcıyorsunuz. Halka verdiğiniz söz bu mu? Yazık, gerçekten çok yazık.   AK Partili Meclis üyelerinin neden karar değiştirdiğini kamuoyunun vicdanına  havale ediyoruz. Selam ve Dua ile” dedi.