CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uzun yıllardır partisinin oylarını yükseltemediği Gebze için çözümü Gebze Tücaret Odası Başkanı Nail Çiler hareketiyle bölgede siyaseti hareketlendirdi.

Nail Çiler'in CHP'den aday adayı olmasıyla gözler AK Partiye’ye çevrildi.

41havadis.com’a açıklamada bulunan AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, Gebze Ticaret Odası Başkanlığında CHP Kocaeli milletvekili aday adaylığı için istifa eden Nail Çiler’in aday adayı olmasını değerlendirdi.

Başkan Kaya açıklamasında Nail Çiler’in ticaret odası seçimlerinde bugüne kadar siyasi bir kimliği olmamasından dolayı AK Partili isimler dahil teveccüh gördüğünü vurguladı. Kaya açıklamasında Nail Çiler’in şimdi siyasi bir kimliğe sahip olmasından dolayı olumlu bir dönüşün mümkün olmayacağını ifade etti.

“SEMPATİSİNİ KAYBEDİYOR”

Başkan Kaya “Nail Bey siyasete girmeden önce sahip olduğu sempatisini kaybediyor. Bunun nedeni çevresindeki herkes siyasi tercihinden dolayı onu terk etmeye başladı.

“ŞUNLARI YAPTIM, BUNLARI YAPTIM DİYEMEZ”

Önceden ticaret odası başkanıydı. Bölgemizde ticaret erbabı insanlara gidiyordu. Şimdi ticaret odası başkanıydım şunları yaptım bunları yaptım diyemez. O yaptıkları faaliyetleri bizim dostlarımız ile beraber yaptı. Bundan sonra Nail bey, siyasi yaptığı faaliyetleri kullanabilir.

“4. SIRAYA YAZDIRSIN KENDİSİNİ”

Ayrıca madem çok güçlü ve çok oy alacağı düşünülüyor o zaman geçen dönem Kocaeli’den 3 vekil çıkartan CHP’de 4. sıradan girmesi gerekir. Böylece CHP’ye katkısı olur. Ayrıca CHP teşkilatına emek veren insanların da emeği korunmuş olur. Nail bey, kendisine çok güveniyorsa 4. sıraya yazdırsın kendisini. Bizlerde ona karşılık Gebze bölgesinde 8. sırada bir isim koyar ve yarışırız” ifadelerinde bulundu.