Ülkücülerin sembol ismi Aşık Sefai, MHP Gebze İlçe Başkanı Bülent Özdemir’in görevden alınmasının ardından yerine eski ilçe yöneticisi Ali Yalsız'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

MHP Gebze İlçe Başkanı Ali Yalsız ziyarete ilişkin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda ''Değerli Ozanımız, Aşık Sefai Hocamız, MHP Gebze İlçe Başkanlığımıza hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Sayın Hocamıza nazik ziyaretleri ve güzel temennileri için teşekkür ederim'' ifadelerinde bulundu.

Aşık Sefai kimdir?

Sefai, Aşık Sefai ya da gerçek adıyla Ayhan Akyüz (d. 1956, Yomra, Trabzon) Türk halk müziği sanatçısı ve ozan.

Akyüz, 1956 yılında Trabzon'un Yomra ilçesine bağlı Tepeköy'de doğdu. Kul Mustafa'dan Meydanî'ye, Murat Çobanoğlu'ndan Şeref Taşlıova'ya, Sefil Selimî'ye birçok âşıktan etkilendi. Usta çırak geleneğini sürdüren Akyüz'ün öğrencileri arasında Serdar Sönmez, Mustafa Yıldızdoğan ve Osman Öztunç da bulunur. 

Erciyes Üniversitesi'nin açtığı bir halk şiiri yarışmasında, 1992 yılında Erzincan'da meydana gelen bir deprem üzerine yazdığı "Damarımda gezen kansın Erzincan/Canlar cananısın cansın Erzincan" adlı destanı ile Otlukbeli Armağanı'nı kazandı.