Darıca Belediyesi, 21 Mart Pazartesi günü açılışı yapılan ve 9 gün sürecek 2. Darıca Kitap Fuarı kapsamında pek çok yazarı ilçe halkıyla buluşturacak. Bu etkinlikler kapsamında fuar açılışı sonrası Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya, Kapalı Pazar alanında alanında okuyucuları ile imza gününde bir araya geldi.

ÖNCE İMZA GÜNÜ SONRA SÖYLEŞİ

Yoğun bir ilgiyle karşılaşan Kapaklıkaya, aynı günün akşamı ise Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezinde “Kendini Yeniden Başlat” isimli seminer ile ilçe halkının karşısına çıktı. Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya, salonu dolduran vatandaşlara yönelik unutulmaz bir sunum gerçekleştirirken verdiği örneklerle süslediği konuşmasında hem eğlendirdi hem hüzünlendirdi.

DARICA KÜLTÜR SANAT ŞEHRİ OLACAK

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da salonu dolduran vatandaşlara selamlama konuşması yaparak Yazar Alişan Kapaklıkaya’ya teşekkür etti. Darıca’nın kültür sanat şehri olması adına çalışmaların devam ettiğini ve kitap fuarını önemsediklerini kaydeden Başkan Muzaffer Bıyık, kitap fuarını geleneksel hale getirerek her yıl düzenleyeceklerini belirtti. Başkan Muzaffer Bıyık, daha sonra Alişan Kapaklıkaya’ya günün anısına hediye takdiminde bulundu.

ALİŞAN KAPAKLIKAYA KİMDİR?

1962’de Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde dünyaya gelen Alişan Kapaklıkaya, yoksul bir ailede dünyaya geldi. 1985’te Marmara Üniversitesinden mezun olan Alişan Kapaklıkaya, Adana'daki bazı liselerde öğretmenlik yaptı.

1987-1992 yıllarında Çukurova Üniversitesinde Eğitim Fakültesinde öğretim görevlisi olarak görev alan Alişan Kapaklıkaya, 2000'li yıllarda NLP ile tanıştı. Bu alanda uzmanlık alarak uluslararası alanlarda çalışmalar yapan Alişan Kapaklıkaya, özellikle bir televizyon programında anlattığı siyah pantolon hikâyesi ile popülerliğini arttırdı.

ALİŞAN KAPAKLIKAYA’NIN KIZI NEDEN ÖLDÜ?

Zahide Yetiş'le programında kanser hastası kızını anlatan Alişan Kapaklıkaya, kızı için dua istemişti. Uzun zamandır kanser tedavisi gören Alişan Kapaklıkaya'nın kızı Zuhal Kapaklıkaya Yıldız, 4 Ocak 2018 tarihinde vefat etmişti.


İŞTE ALİŞAN KAPAKLIKAYA'NIN KİTAPLARI


Aramızda Kalsın
Sevgi Bahçesinin Bahçıvanı
Yüreğime Dokunan Eller
Kendini Yeniden Başlat
Asla Vazgeçmedim
Sen Hiç Kendini Yaşadın mı?
Kendimi Yaşamak İstiyorum
Bunları Kimseye Anlatamamıştım
Kalbime Girmeden Beynimde İşin Ne?
Sen Yanımda Ol Yeter
İçindeki Uyuyan Güzeli Uyandır
Siyah Pantolon
Bunları Kimseye Anlatamamıştım
Sevgi Bahçesinin Bahçıvanı
Öğretmenin Günlüğü
Sevgi Bahçesinin Bahçıvanı
Bunları Kimseye Anlatamamıştım
Bunları Kimseye Anlatamamıştım
Sevgi Bahçesinin Bahçıvanı
İçindeki Uyuyan Güzeli Uyandır