İstifalar AK Parti tarafından kabul edilmeyince, posta yoluyla genel merkeze gönderen şahısların iadeli taahhütlü gönderdiği postalar yine de istifaları kabul etmedi. AK Parti’den istifa edip MHP’ye geçecekleri öğrenilen şahıslar la ilgili konuşan MHP Derince İlçe Başkanı Emin Şimşek, “AK Parti Derince İlçe Teşkilatı istifaların önünü kesemeyince kendisine iadeli taahhütlü posta yolu ile gönderilen istifaları kabul etmemekte çare buldu” dedi. 
 
USULE GÖRE İSTİFA
 
MHP Derince İlçe Başkanı Emin Şimşek, “Bilindiği üzere Siyasi Partilere üyelik yönetim kurulu kararına bağlıdır. Siyasi Partiler Kanununun 6. maddesinde “Her Türk vatandaşı, kanunda ve parti tüzüğünde gösterilen şartlara ve usullere göre siyasi partilere üye olma ve dilediği anda üyelikten çekilme hakkına sahiptir” hükmü bulunmaktadır. Bu nedenle, siyasi partiye isteği dışında üye yapılmış veya siyasi partiye kendi rızasıyla üye olmuş bir kişi, tüzükte yer alan usule göre istifa edebilir” dedi.
 
YÜZÜNÜZE HASRET DEĞİL
 
Sözlerine devam eden Şimşek “ AKP’den istifa ederek partimize katılan üyelerin istifaları  iadeli tahaütlü postayolu ile AKP Derince İlçe Teşkilatına tarafımızdan gönderildi. Fakat bu istifalar şahsın kendisinin gelmemesini gerekçe gösterilerek kabul edilmedi. Son zamanlarda AKP’de artan isitifaların önüne geçilmiyor. Arkadaşlarımız 17 Aralık yolsuzluk operyonu sonrasında doğan tepkilerden ve belediye başkan adayından dolayı bu istifa kararı almıştır.
 
Sizlerin yüzünüze hasret değil, yaşanan olaylara tepki için istifa etmişlerdir. Ve sizinle de
görüşecek birşeylerinin olmadığını beyan ediyorlar. AKP Derince İlçe Teşkilatı istifaların
önünü kesemeyince kendisine iadeli tahaütlü posta yolu ile gönderilen istifaları kabul
etmemekte çare buldu ” dedi