Tatil dönemlerinde çocukların dinlenmesine fırsat verilmesi gerektiğinin özellikle altını çizen Dr. Karagöz, anne ve babalara bir takım tavsiyelerde bulundu.

Okulların ara tatile girmesi nedeniyle yoğun bir dönemin sonuna gelindiğini kaydeden Dr. Karagöz “ Karneler alındı, yarıyıl tatili başladı. Karneler bazı evlerde mutluluk ve sevinçle karşılanırken bazı evlerde üzüntü ve kızgınlıkla karşılandı. Karne nasıl olursa olsun ebeveynler çocuklarına hoşgörülü davranmalıdır” diye konuştu.

Karnelerde her ne kadar çocuğun adı yazsa da sorumluluğun aslında okulun, öğretmenin ve anne-babanın olduğunu aktaran Dr. Karagöz “Çocuğun gelişimsel özelliklerini, güçlü ve zor yanlarını ve dönem boyunca gösterdiği gayreti hesaba katmadan, verilen tepkileri not temeline oturtmak ve bu tepkilerde aşırıya kaçmak ebeveyn çocuk ilişkisinde büyük sorunlara yol açabiliyor. Karne notları düşük de olsa çocuğu dinlemek, duygularını anlamaya çalışmak, dönem boyunca gösterdiği gayreti takdir etmek, bu konuda öğretmenleri ile iş birliği içinde olmak fayda sağlayabilir. Çocuklarımızın, gençlerimizin düşünceleri, duyguları, bedensel duyumları, hayalleri olan biricik bireyler olduğunu unutmadan, onları bütün olarak kabul edip ihtiyaç duyduklarında mutlaka bir çocuk psikiyatri uzmanından yardım almanızı öneriyoruz” dedi.

Tatil sürecinde çocukların günlük rutinlerinin çok fazla değiştirilmemesini ve uyku saatlerinin benzer olması yönünde tavsiyelerde bulunan Dr. Karagöz, bu dönemde çocuklarla aile içi iletişimi olumlu yönde etkileyecek kutu oyunlarının oynanmasını, birlikte film izleme ve kitap okuma gibi aktivitelerin çoğaltılması gerektiğini ve okul sürecinde yeterince vakit bulunamayan sosyal aktivitelerin ebeveynlerle birlikte hayata geçirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.