Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen temayülü yöneten AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, Kocaeli’de tüm ilçe belediyelerini kazanacaklarını iddia etti.

AK Parti’de ülke genelindeki aday adaylık başvuru sayısını açıklayan Zengin, “Bu dönem katılım çok yüksek. Partimizde geçen dönem tüm Türkiye’de 7 bin 180 insanımız aday adaylığı başvurusu yapmış. Özellikle kadınlar için gençler için hep belediye başkanlığı üzerinde duruyor ama demokrasinin bence en önemli özelliklerinden biri de bu Meclis üyelikleri ve genel meclis üyelikleri için çokça başvuru olur. Seçilmiş olmak çok kıymetli. Muhtarlıklar da böyle, o görev de çok kıymetlidir. Böyle bakıldığı zaman seçimleri insanların çok çok önemsediği bir dönemden geçiyoruz. Özellikle ilçeler küçüldüğünde doğru adayı bulmak çok daha zorlaşıyor. Çünkü siyaset dışında başka dengeler de olduğu için zorlaşıyor. Aileler, kişilerin şahsi özellikleri son derece heyecan ve sürprizlerle dolu” şeklinde konuştu. 

‘BU DÖNEM KADIN ADAY ADAYI SAYISINI AZ GÖRDÜM''

Ülke genelinde kadın aday adayı adayı sayısının az olduğunu söyleyen Zengin, “AK Parti’nin 20 çok genç ve dinamik olduğunu belirten Zengin, “Bu dönem kadın aday adayını az gördüm. Bu sayıyı artırmamız lazım. Özellikle belediye başkanlıklarında kadın aday adayı sayısını da artırmamız lazım ki adaylarımızın da sayısı artsın. Güzel bir ortam, herkes çok iyi hazırlanmış. Herkes çok profesyonel. Son 3 seçimdir temayül yapıyoruz.  2 temel şeyi anlamaya çalışıyoruz. Birincisi eğer başkanımız AK Partiliyse seçmen ve teşkilatımız ondan memnun mu? Bir diğeri de yeni bir aday istiyorlar mı? Onu soruyoruz. Nihayetinde bunu akşam temayülümüz kapandığında da saat 17.00’de hepsini göreceğiz ve aynı anda Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız onun da görme imkanı olacak. Hangi ilçede kaç tane oy kullanılmış, hangi isimler öne çıkmış hepsini görüyoruz” ifadelerini kullandı. 

‘BURADAKİ ATMOSFER ÇOK HEYECANLI’

Kocaeli’deki temayüle olan ilginin iyi olduğunu söyleyen Zengin, “Bu hafta çok fazla temayüle gittim. Bu hafta Kocaeli’deyim. Buradaki atmosfer çok heyecanlı, çok fazla aday adayı var. Bazı ilçelerde 10 tane, 18 tane herkes yan yana yani birlikte rekabet ediyorlar ama çok dostça ediyorlar. Ve bir gün bir tanesi aday olacak ama eminim diğerleri bununla beraber çalışmaya devam edecek. Kocaeli’de tekrar 13-0 yapacak mısınız sorusunu da yanıtlayan Zengin, “Babam ben sınava girerken söylerdi: Evladım tamamına talip olmadan hepsini alamazsın derdi. Bu yüzden biz tamamına talibiz. İddia içinde olmadan almak mümkün değil. Bütün hazırlığımız bütün gayretimiz Kocaeli’yi ve tüm ilçeleri almak. Bu iddiayla beraber çalışarak ve tevazumuzu koruyarak doğru adaylarla çok çalışarak neticeye varmak istiyoruz. Hayırlısı Allah büyük çalışacağız ve nasip olacak. Kimsenin kimseyi etkilemediği bir ortam var. Herkes özgür iradesiyle ben bunun olmasını istiyorum veya diğeri olsun istiyorum veyahut da mevcut başkanı olmasın başkası olsun deme imkanı veren özgürce bir ortam. O yüzden hayırlı olacaktır hem ilçeler için hem büyükşehir için güzel bir netice olacaktır diye düşünüyorum” dedi.