Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İzmit Seka Devlet Hastanesinin yerine daha yüksek kapasiteli ve depreme dayanıklı yeni hastane binalarının inşa edileceğini açıkladı.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü, şu ifadeleri kullandı:

"Yeni sağlık yatırımlarımızla Kocaeli halkımızın hizmetindeyiz.” Sağlık Bakanlığınca yürütülmekte olan bölge tabanlı sağlık hizmetleri planlama çalışmaları kapsamında, Kocaeli İlimizde artan nüfus yoğunluğu ve hizmet binalarının ekonomik ömürlerini doldurması nedeniyle: Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ana yerleşkedeki eski binaları yerine 400 yataklı İzmit Seka Devlet Hastanesinin mevcut yerleşkedeki eski binaları yerine ise 250 yataklı yeni hastane yapılması Sağlık Bakanlığınca uygun görülmüş olup yatırım programına alınmıştır. Sağlıkta kalite ve erişilebilirlik bizim önceliğimiz. Kocaeli, yeni sağlık yatırımlarıyla sağlıkta örnek bir il olmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sağlıkta dönüşümü sürdürüyor ve sağlıklı bir Kocaeli için durmaksızın çalışıyoruz!"