3. Lig 2. Grup’ta gözünü şampiyonluğa diken ve kupa için gün sayan Kocaelispor, bu yoldaki kritik virajlardan biri olan Karşıyaka ekibini Türk bayraklarıyla donatılan Kocaeli Stadyumu’nda konuk etti.

Yazdan kalma bir havada oynanan ve yaklaşık 30 bin futbolseverin coşku ile takip ettiği mücadeleye yeşil-siyahlılar sahaya kalede Ercüment Kafkasyalı, savunmada Semih Karadeniz, Taha Batuhan Yayıkçı, Kemal Can Aydemir, Erdinç Karakaş, orta alanda Sefa Narin, Mesut Özdemir, Talha Mayhoş, kanatlarda Ali Han Tunçer, Burak Süleyman ve hücum hattında da Yakup Alkan 11’i ile çıktı.


FIRTINA GİBİ BAŞLADIK
İlk dakikadan itibaren susmayan taraftarların önünde maça fırtına gibi başlayan Kocaelispor, golü bulmakta zorlanmadı ve henüz 6’ıncı dakikada 1-0 öne geçti. Burak’ın ara pasına sol kanattan iyi hareketlenen Ali Han Tunçer, içeriye yerden sert çevirdi ve topla arka direkte buluşan Talha Mayhoş topu filelerle buluşturdu. Golden sonra takım olarak asker selamı vererek tüm stattan alkış alan ekip, coşkuyu daha da arttırarak Karşıyaka kalesinde net pozisyonlar bulmaya devam etti.


NET FIRSATLARI CÖMERTÇE HARCADIK
Zaman zaman konuk ekip Karşıyaka’nın da pozisyona girdiği maçta 28’inci dakikada fark ikiye çıktı. Hızlı gelişen atakta Burak’ın şık ara pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Yakup Alkan, kalecinin hemen sağından topu filelere gönderdi. Bu golden sonra tempo düşüren Kocaelispor, 32’de kornerde Metin Peker’in vuruşunda topun kaleye gitmesine engel olamadı ve skor 2-1’e geldi. Kalan süreçte gole çok yaklaşan temsilcimiz, bu fırsatları değerlendiremeyince ilk yarı bu skorla tamamlandı.


ALİ HAN’DAN HAYAT ÖPÜCÜĞÜ
İkinci yarıya daha hızlı ve istekli başlayan taraf konuk ekip Karşıyaka oldu. Dakikalarda 49’u gösterirken Doğukan, takımının beraberlik golüne imza attı. 2-0’dan 2-2’ye gelen skor sonrası yeşil-siyahlılar oyundan her geçen dakikada biraz düşerken, konuk ekipte bir o kadar etkili olmaya başladı. Orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçın son dakikalarına girilirken son kez tempo yükselten Kocaelispor, Ali Han Tunçer’in 90+2’de kaydettiği golle Karşıyaka’yı 3-2 mağlup ederek hem liderliğini hem de şampiyonluk yürüyüşünü emin adımlarla devam ettirdi.

 cagdaskocaeli.com.tr