Kocaeli Üniversitesi kayıtları başlıyor. Kocaeli Üniversitesi kayıtları için gerekli belgeler nelerdir? Kocaeli Üniversitesi kayıt için gerekli belgeler 2020 yılında nelerdir? YKS Sonucu Kocaeli Üniversitesi’ne yerleşen öğrencilerimizin Kayıt işlemleri 31 Ağustos 06 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KAYITLAR İÇİN DUYURU YAPTI

Tüm Eğitim birimlerinde E-Devletten kayıt yapılabiliyor. Üniversiteye gelmenize gerek yoktur. Kocaeli Üniversitesi’nden yapılan duyuruda şöyle denildi; İzlemeniz gereken yol Üniversitemiz Sitesinde Duyurularımızda yayınlanmıştır. Sağlık Kurulu Raporu ve Gemi adamı olur belgesi getirmesi gereken Eğitim birimlerimiz ise 09 Ekim 2020 tarihine kadar sistemden belirtilen adrese rapor belgelerini yüklemeleri gerekir. 09. Ekim 2020 Tarihine kadar Rapor belgesini Yüklemeyen Öğrencilerimizin kayıtları sonlandırılacaktır.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE

Kayıt işlemlerinde Eğitim Birimlerimize göre takip etmeniz gereken iş ve işlemler aşağıda sıralanmıştır.

Tüm Öğrencilerimizin Kayıt Tarihleri 31 Ağustos 06 Eylül 2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

Sevgilerimizle,

2020-2021 ÖSYM ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLER

E-DEVLETTEN KAYIT YAPTIRACAK VE RAPOR GETİRECEK EĞİTİM BİRİMLERİMİZ

TIP FAKÜLTESİ (tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.)

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ (tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.)

SAĞLIK BİLİMLER FAKÜLTESİ (tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.)

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ(tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.)

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ(Sahil ve Hudutlar Genel Müdürlüğünden “Gemi Adamı Olur Raporu” getirilecektir.)

HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ (tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.)

KOCAELİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU (tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.)

KARTEPE ATÇILIK MESLEK YÜKSEKOKULU (tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu getirilecektir.)

Karamürsel MYO (Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı, Gemi Makinaları İşletme Programı ve Deniz Liman İşletme Programı öğrencileri Sahil ve Hudutlar Genel Müdürlüğünden “Gemi Adamı Olur Raporu” getirecektir)

Yukardaki Fakülte ve Meslek Yüksekokulumuzu kazanan öğrencilerimizin de E-kayıt yapacaklar okula gelmelerine gerek yoktur. E-devletten kayıt yaptıran öğrencilerimiz Tam Teşekküllü Sağlık Kurulu raporunu 09 Ekim 2020 tarihine kadaröbs sistemine yüklemeleri gerekmektedir. Bu tarihe kadar raporlarını sisteme yüklemeyen öğrencilerimizin kayıtları silinecektir. Ek süresi yoktur.

E-DEVLETTEN KAYIT YAPACAK EĞİTİM BİRİMLERİMİZ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

EĞİTİM FAKÜLTESİ

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ

HUKUK FAKÜLTESİ

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İLAHİYAT FAKÜLTESİ

MİMARLIK TASARIM FAKÜLTESİ

TURİZM FAKÜLTESİ

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU

ALİ RIZA VEZİROĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU

DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZANFER BİLGE MESLEK YÜKSEKOKULU

GÖLCÜK MESLEK YÜKSEKOKULU

HEREKA ASIM KOCABIYIK MESLEK YÜKSEKOKULU

HEREKE ÖMER İSMET UZUNYOL MESLEK YÜKSEKOKULU

İZMİT MESLEK YÜKSEKOKULU

KANDIRA MESLEK YÜKSEKOKULU

KARAMÜRSEL MESLEK YÜKSEKOKULU

KARTEPE TURİZM MESLEK YÜKSEKOKULU

KOCAELİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Yukardaki Fakülte ve Meslek Yüksekokullarımızı kazanan öğrencilerimizin E-kayıt yapacaklar okula gelmelerine gerek yoktur. Kayıttan sonrada her hangi bir belge istenmiyor. Kayıt tarihleri 31 Ağustos 06 Eylül 2020 Ek süresi yoktur.

Not: Yükseköğretim programlarına kayıt hakkı kazanan ancak, orta öğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına giderek geçici kayıtlarını yaptıracaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Aralık 2020 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asil kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici ayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Not: Önlisans veya Lisans programlarında mezun aşamasında olup, Staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylarında 31 Ağustos 06 Eylül 2020 tarihlerinde gelerek geçici kayıtları yapılacak ve 31 Aralık 2020 tarihinde Mezun olduklarını ibraz edemezlerse kayıtları silinecek.

Not: Liselerden 2008 ve daha önceki yıllarda mezun olanlar da MEB de gözükmedikleri için gelerek kayıt yaptıracaklar. Gerekli belgeler Lise Diplomasının aslı ve Nüfus cüzdanı Kayıt Tarihleri 31 Ağustos 06 Eylül 2020 Ek süresi yoktur.

İkinci Öğretimi kazanan öğrenciler Kayıt yaptırdıktan sonra 10-20 Eylül 2020 tarihleri arasında Öğrenim Ücretlerini T.C. İş Bankası Şubelerinden veya Bankamatikten öğrenci numaraları hesap numaralarıdır ve öğrenim ücretlerini ödeye bileceklerdir. Sağlıklı günler dilerim."