DEM Parti Dilovası İlçe Örgütü Kongresi’nde konuşan Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, iddialı şeyler söyledi.

Gergerlioğlu’nun konuşmasında özetle şu ifadeler yer aldı:

“Vekiliniz olarak Meclis’te yasama alanında sizleri temsil eden tüm halkımızı, 85 milyonu temsil eden bir milletvekili olarak mesajlarım var; malum 27. Dönemde de halkımızı temsil ettik Kocaeli’den sizlerin oyları ile tüm engellemelere rağmen bu mücadeleyi devam ettirdik ve 28. Dönemde de yine bu engellemelere rağmen yolumuza devam ettik.

“Biz sizin haklılığınızdan güç alıyoruz!”
Meclis’te mayıs ayından itibaren tüm gücümüz ile çalışıyoruz. Arkadaşlarımız gerek ulusal gerek yerel tüm sorunları çözmeye çalışıyoruz. Baskı yapmadığımız bakanlık yok, tepki göstermediğimiz olay yok. Gerek birebir ulaşarak gerek ziyaret ederek gittiğimiz birçok kamu kurumu var, cezaevleri var, ziyaret ettiğimiz cezaevi müdürleri var, yüzlerce mahpus var. Vekilliğimizin ikinci döneminde de tüm gücümüz ile yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şu anda 600 vekil içinde sanırım en çok soru önergesi ile halkın sorunlarını gündeme getiren bir milletvekiliyim. Kocaeli’de de bu böyle. Biz sizden güç alıyoruz. Sizin haklılığınızdan güç alıyoruz değerli arkadaşlar. Bunu en başta söyleyelim, haklısınız ve bu yüzden çok güçlü bir ses çıkması gerekiyor ve biz de buna bakarak sizlerin vekili olarak tüm halkımızın vekili olarak en güçlü sesi çıkartmak durumundayız. Canla başla gecemizi gündüzümüze katarak yoğun bir uğraş içinde sizleri temsil etmeye çalışıyoruz. Ağır bir sorumluluğun omuzlarımızda olduğunu biliyoruz. Meclis’te ve dışarıda her yerde ne kadar dışlandığımızı ne kadar engellenmeye çalışıldığımızı biliyoruz. Yıllardır içinde yer aldığımız vekili olduğumuz Halkların Demokratik Partisi’nin kapatma süreci davasında olduğunu ardından kurulan partinin de yine engellenmeye çalışıldığı, kısa isminin beğenilmediği ve birçok şekilde çelmelenmeye çalışıldığı bir ortamda yine dimdik ayaktayız. Tüm ilçe ve ilçelerimizde arkadaşlarımız kongrelerimize icabet ediyor ve gayret ediyoruz.

“DEM Parti olarak yerel seçimde Dilovası’nda iddialıyız!”
Dilovası Kongresindeyiz, Dem parti Dilovası 1. Olağan Kongresindeyiz ve bu son derece önemli. Biz Türkiye’nin birçok yerinde iddialıyız ama Kocaeli’de Dilovası’nda özellikle iddialıyız. Belki başka ilçelerde de adayımız olur ayrı bir konu fakat Dilovası’nda aday çıkaracağımız da açıklandı ve önceki seçimlere de baktığımızda güçlü olduğumuz ve iddialı olduğumuz bir yer. Sadece burası da değil, başka ilçelerimizde de oldukça güçlü olduğumuz yerler var. Seçimin kaderini değiştirebileceğimiz yerler var ve o yüzden seçimin anahtar rolünü oynayacak, kilit aktörlerinden birisiyiz. Bunu da söylemiş olalım.

“Diovası Türkiye’nin sanayi alanında kalplerinden birisi”
Dilovası’nda olağan kongremizi tamamladıktan sonra yerel seçimlere az bir zaman kalacak. Canla başla yoğun bir şekilde çalışmamız gerekecek. Dilovası son derece önemli bir merkez. Türkiye’nin sanayi alanında kalplerinden birisi, çok önemli üretimlerin olduğu ve buna mukabil Meclis’te hep dile getirdiğimiz, sizlerin mustarip olduğu çevre kirliliğinin de maalesef çok yaşandığı bir yer ama gittikçe de önemi artan birçok işinin, buranın belediye başkanı veya belediye meclis üyesi olarak müracaat ettiği bir yer olması hasebiyle biz de son derece iddialıyız ve önemli bir çalışmayı Dilovası’nda sergileyeceğiz. Güçlü olmalıyız, dinamik olmalıyız, gayretli olmalıyız, moralli olmalıyız ve canla başla çalışmalıyız değerli arkadaşlar.

Dilovası’nda bu dönem belediye başkanlığı hizmetlerinin başarılı olmadığını sadece biz değil iktidar partisi seçmeni de biliyor. O yüzden birçok aday adayı çıktı ve şu andaki başkanın büyük ihtimal kendi partisi tarafından da aday gösterilmeyeceği görülüyor. İyi yönetmediler, kötü yönettiler, birçok şaibe oldu ve biz bunları gündeme getirdik. Çevre kirliliği ile ilgili çok önemli sıkıntıları gündeme getirdik. Mimar Sinan Mahallesi’nde Aksa Geri Dönüşüm Fabrikası’nı bizzat gidip ziyaret ettik, Meclis’te bakanların yüzüne bire bir söyledim ve diğer Dilovası’nın pek çok sorununu gündeme getirdik. Daha öncesinde zaten önceki dönemde 27. Dönemde Dilovası ile ilgili bir araştırma önergesi verdim Meclis’te AK Parti, MHP oyları ile reddedilmişti o zaman ki biz ciddi bir çalışma ile 2006’daki Meclis Dilovası Araştırma Raporu çerçevesinde bu araştırma önergemizi vermiştik ve Dilovası’ndaki patronların yaptığının ortaya çıkmasını istemediler.

“Dilovası’ndan da belediye başkanlığı almamızı engelleyemeyecekler”
Kocaeli’ni kirletiyorlar değerli arkadaşlar. Kocaeli’nin doğusunda Yıldızlar Entegre, Hyundai ve pek çok fabrikası ile haddehaneler kuruyorlar, dışarıdan getirdikleri hurda çelikleri eritiyorlar. Düşünün memleketin pisi kirliliği zaten temizlenemiyor maddi ve manevi bir taraftan da dışarıda hurda çelik getirip bizim şehrimizde çoluk çocuğumuzu zehirleyecek kanser edecek bir şekilde eritip tekrar çelik yapma peşindeler! Bu kadar döküntü bir işi alıp burada yapmaya çalışıyorlar. Çevreyi mahvedecek bir çalışma! Burası da farklı mı? Buradaki büyük fabrikaların durumu; Polisan, Çolakoğlu ve diğerlerinin iktidar ile olan işbirlikleri ve çevreye verdikleri zararlar raporlara geçti. Dilovası heyetinin raporlarına ve bilimsel çalışmalara geçti. Dilovası halkının sağlığı ile ilgili hastane, ölüm raporlarına geçti. Bütün bunlar neden oluyor? İşte iktidarın rantiye ile ortaklık yaparak belediyeleri ve bu sömürü çarkına, bu yağma ve talana izin vermesinden kaynaklanıyor. Biz bu çarkı kırmak durumundayız. Nasıl ki Kocaeli’den büyük zorluklar ile de engellemeler ile de olsa vekil çıkartmamızı engelleyemediler inşallah Dilovası’ndan da belediye başkanlığı almamızı engelleyemeyecekler. Arkadaşlar büyük bir gayret sarf edecek ve 31 Mart seçimlerinden Dilovası’nda ve diğer pek çok ilçemizde başarı ile çıkacağız. Bunun da altını çizmiş olalım.

“Binlerce mazlumun mağdurun hakkını sormaya devam edeceğiz”
Malum yılın sonundayız ve bize her yılsonu üzücü hatıralar kalır. En başta 1-2 gün önce anısını hatırladık Roboski katliamı, aradan yıllar geçti yine böyle bir yılbaşı öncesiydi ve bir 28 Aralık günü maalesef acılara boğulmuştuk çünkü korkunç bir katliam yaşatılmıştı. 34 canımız bombalar altında paramparça edilmişti, korkunç bir durumdu fakat her zaman ülkenin klasik kaderi cezasızlık ile sonuçlandı. Cezalandırılan hiç kimse yok ortada ve tekrar bir itiraz süreci ile şu anda dava Anayasa Mahkemesi’nde, oranın kararını bekliyoruz ve oranın kararına göre belki ileri mecralara gidecek. Biliyorsunuz Türkiye’de faili meçhuller, zorla kaçırma ve kaybedilmeler 20-30 yıl sonra AİHM’de aydınlatıldı. Merhum Tahir Elçi ve diğer bazı arkadaşlarımız bu konunun kahramanlarıdır. Çok önemli davaları götürdüler, söke söke oradan kararlar çıkarttılar. Ellerine sağlık biz bu katliamları da yerde bırakmayacağız. Gerek Roboski katliamı gerek yine maalesef yıldönümü olan Paris katliamı daha pek çok cinayetin faili meçhulün hesabını sormaya devam edeceğiz. Helin Hasret Şen’in, o küçük kız çocuğunun hakkını hukukunu sormaya devam edeceğiz ve daha binlerce mazlumun mağdurun hakkını sormaya devam edeceğiz.

“DEM Parti var diyoruz, iktidara alternatifiz diyoruz”
Dökülen bir sistem var karşımızda, dökülen bir ittifak var, güç ittifakını devam ettirmeye çalışıyorlar, ite kalka devam ettirmeye çalışıyorlar. Bu böyle yürümez diyoruz o yüzden DEM Parti var diyoruz, o yüzden biz alternatifiz diyoruz. İstedikleri kadar bize çelme taksınlar, düşürmeye çalışsınlar, zindanlara atsınlar, zindanlarda her türlü acıyı yaşatsınlar, yine dimdik ayaktayız ve çok önemli bir Türkiye alternatifi olarak karşınızdayız diyoruz.”