''Raftaki fiyat daha düşük ama kasada daha çok ödeme yaptım" cümlesini aylardır Dilovası Köseler mahallesi ŞOK markette gündemde düşmüyor.

Raftaki etiket fiyatı ile kasadaki fiyatın uyuşmaması "Sistemde bir hata var" gerekçesiyle Dilovası Köseler mahallesi TOKI konutlarında ŞOK markette bölge halkı isyan ediyor. Dilovası Belediyesi'nin Zabıta ekiplerinin kestiği cezalara rağmen caydırıcı olamayan cezalar nedeniyle bölge halkı isyan ediyor.

BU MARKETE KESİLEN CEZA CAYDIRICI DEĞİL

Bugünde benzer bir tablo ile karşılaşan vatandaşların şikayeti sonrası Dilovası Belediyesi Zabıta ekipleri markette yaptıkları aldatıcı fiyat etiketleri için fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirdi.

Gerçekleşen denetimde kasa fiyatı ile etiket fiyatı tutmayan ürünleri tespit eden Dilovası Zabıta ekipleri, vatandaş üzerinden haksız kazanç elde eden Dilovası Köseler mahallesi TOKI konutlarında ŞOK markette tuttanak tutarak cezai işlem uyguladı. İncelemede 32 usulsüz fiyat etiketi nedeniyle toplam 75 bin 924 TL ceza kesildi.

''HAKKIMIZI ARADIĞIMIZDA FIRÇA YİYORUZ!''

Gazetemiz 41havadis.com'a ulaşan vatandaşlar ''Bölgede tek market olmasından dolayı istedikleri gibi at koşturuyorlar. Kasa ile etiket fiyatının farkını sorduğumuzda müşterilerileri azarlayarak almayın bırakın diyorlar. Hakkımızı aradığımızda market çalışanlarının fırçasına maruz kalıyoruz. Ticaret bakanlığı ''her bir etiket fiyatı ile kasa fiyatı aykırılığı için 2 bin 172 TL idari para cezası uygulanacaktır'' demesine rağmen bu market aylardır denetlenmesine rağmen aynı tablo ile karşımıza çıkıyor. Milletvekillerimiz sesimizi duysun ve bu marketin yaşattıklarının hesabını sorsun artık.'' dediler.