31 Mart 2024'de yapılacak yerel seçimler öncesi aday belirleme süreci devam eden AK Parti’de, Kocaeli için önemli bir toplantı yapıldı. AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan toplantıya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli milletvekilleri, mevcut belediye başkanları, mevcut ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ve Genel Merkez yöneticilerinin de katıldığı toplantıda, Teşkilat başkanlarına kısa bir konuşma yapan Erdoğan çalışmaları için başarılar diledi. Seçim döneminde adaylıklara ile ilgili hayırlı olması temennisini iletti.

Toplantıya katılanlarla temayül yoklaması yapıldı. Toplantıya katılan başkanlar, istedikleri adayları yazarak teslim etti. AK Parti Kocaeli’de adaylık sürecinin önemli bir adım daha atılmış oldu.

Toplantı sonrası açıklama yapan AK Parti Kocaeli il Başkanı Şahin Talus, “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’ne yönelik istişarelerimizi şu saat itibarıyla tamamladık. Kocaeli heyeti olarak şehrimize dönüyoruz. İlmek ilmek dokuyarak her alanda Türkiye Yüzyılı’na hazır hale getirdiğimiz güzel şehrimizi daha ileriye taşımak, milletimize hizmet yolculuğumuza devam etmek amacıyla çıktığımız bu yolda sürece katkı sunan tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyoruz.” diye belirtti