TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Teknopark Ankara işbirliğinde 30 Kasım'da Kocaeli'de Nanoteknoloji Kümelenmesi Çalıştayı düzenlenecek.

TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı'nın 2016 yılının ilk yarısında açılacak 3. çağrısına yönelik, TÜBİTAK MAM koordinatörlüğünde "Nanoteknoloji Kümelenmesi" proje önerisi hazırlandığını belirtildi.

Nanoteknoloji Kümelenmesi Proje önerisinin amacının sanayiye katma değeri yüksek nanoteknolojik ürün, süreç geliştirme ve istihdam sağlayacak rekabet öncesi birliktelik sağlanması olduğu vurgulanan açıklamada, "Proje önerisinde, enerji, otomotiv, savunma, sağlık, tekstil, elektronik, inşaat sektörlerinde nanoteknoloji kapsamında faaliyet göstermekte olan firmalar, üniversiteler ve Ar-Ge merkezleri yer almaktadır" denildi.

İstanbul'da 16 Ekim 2015 tarihinde farklı sektörlerden kümelenmeye katılımcı 32 firma, 4 Ar-Ge merkezi ve 24 üniversiteden gelen temsilcilerle Nanoteknoloji Kümelenmesi Proje Öneri Toplantısı gerçekleştirildiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Proje önerisi hakkında katılımcılarla istişare yapılmıştır ve nanoteknoloji kümelenmesi kapsamında sektörlerin ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik hazırlık çalışmaları başlatılmıştır. Sektörlerin nanoteknolojik yol haritalarının belirlenmesi ve nanoteknoloji alanında sektörel proje öneri başlıklarının oluşturulması amacıyla 30 Kasım tarihinde TÜBİTAK TÜSSİDE'de TÜBİTAK MAM, MARKA ve Teknopark Ankara'nın ortak düzenlediği 'Nanoteknoloji Kümelenmesi Çalıştayı - 2' yapılacaktır. Nanoteknoloji Kümelenmesi Çalıştayı'na, nanoteknoloji alanında faaliyet gösteren firmaların, üniversitelerin ve Ar-Ge merkezlerinin temsilcileri davetlidir."