Gebze'nin tanınmış iş adamlarından Takı Kuyumculuğun sahibi aynı zamanda Kuyumcular Derneği Başkanı Yıldıray Turan ile ekonomi ve altın piyasasına dair bir söyleşi gerçekleştirdik.


Gebze'de uzun yıllardan bu yana esnaflık yapan ve kuyumculuk mesleğinin en tanınmış isimlerinin başında gelen Yıldıray Turan altın, döviz veya gayrimenkul yatırımları için vatandaşa önemli bilgiler aktardı.


"YATIRIMCI KORKAK DAVRANMAMALI"
İlk olarak sürekli inip çıkan, tutarsız altın piyasasının ne zaman normal bir seyre döneceğini sorduğumuz Yıldıray Turan "Piyasalarda 15 Temmuz sürecinin ardından başlayan dengesizlik ister istemez bir süredir devam ediyor fakat ülkemizde ki normalleşme sürecinin hızı ve ekonomik manada yapılan doğru hamleler şuan ileriye dönük iyi sinyaller veriyor. Aslında insanlarımızın da yatırım yaparken korkuya kapılmaması lazım, neticede halkın yatırımları ekonominin hızlı düzelmesinde büyük paya sahip" dedi. 

 


"OHAL İSTER İSTEMEZ ETKİLİ OLDU"
OHAL sürecinin ister istemez yatırımcıları tedirgen eden bir durum olduğunu da belirten Turan "Bu süreç ülke genelinde olduğu gibi bölgemizde de yatırımcıların tedirgin olmasına sebep oldu, fakat bu insanların altın, döviz, gayrimenkul gibi yatırımlarını etkilememeli, netice itibari ile sosyal ve ekonomik hayat olağan seyrinde devam etmekte ve yetkililer bu sürecin ekonomik hiç bir sıkıntıya gebe olmadığının altını çiziyorlar" şeklinde konuştu.


"YASTIK ALTI YAPMAK YANLIŞ"
Şuan için özellikle çeyrek altın satışlarında gözle görülür bir düşüş yaşandığını belirten Turan "Halk yastık altı diye tabir ettiğimiz durumu şu süreçte gerçekleştiriyor. En başta da söylediğimiz gibi altın piyasalarının normalleşme sürecinde ki en önemli rol yine yatırımcıların ta kendisi, şuan için döviz de de benzer sorunlar var fakat yeni yıl itibari ile normalleşme süreci daha da hızlanacaktır diye düşünüyorum" dedi.


15 TEMMUZ'A ÖZEL ALTINLAR!
Ülke çapında çok önemli isimlere takı tasarımları da yapan ve sadece bölgemizde değil tüm ülke de Mücevherat ve Altın Yatırımının önde gelen isimlerinden olan Yıldıray Turan, 15 Temmuz'un anlam ve önemine binayen özel baskılı gram altınlar yapacaklarını da belirtti. Turan; "Takı Kuyumculuk olarak bölgemizde bir ilke imza atıp 15 Temmuz için özel tasarım altınlar hazırladık kısa zaman sonra piyasada olacak olan bu gram altınlara yoğun talep olmasını da bekliyoruz" dedi.