Partisinin Kartepe İlçe Başkanlığını ziyaret eden Işık, 1 Kasım akşamı ortaya çıkan tablonun, göğüslerini kabarttığını belirterek, seçim sürecinde özverili çalışmalarından ve üstün gayretlerinden dolayı partililere teşekkür etti.

Seçim sonuçlarının, sadece Kocaeli ve Türkiye’de değil bütün gönül coğrafyasında sevinç yarattığını ifade eden Işık, “Türkiye’deki seçim başarısı sanki Kosova’nın, Fas’ın, Kerkük’ün, Kafkasların ve Bosna Hersek’in seçim başarısıydı. Müthiş bir seçim başarısını ve sevincini hep birlikte yaşadık” dedi.

Işık, siyasi istikrarsızlıktan medet umanların heveslerinin kursağında kaldığını belirterek, “O 5 aylık hevesler bir anda kabusa döndü onlar için ama milletimizin siyasi istikrar arzusu da sandıkta yerine gelmiş oldu. Bu sonucun ortaya çıkmasında elbette halkımızın feraseti çok önemli rol oynadı. Bölgemizin içinde bulunduğu durum, dünyanın içinden geçtiği süreçte ortaya çıkan risklerin ancak güçlü ve istikrarlı bir hükümetle yönetilebileceğini halkımız sandıkta ortaya koydu” değerlendirmesinde bulundu.

1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin net bir başarı elde ettiğini dile getiren Işık, şunları söyledi:

“Bu başarıya CHP bir şey diyebilir mi? Onlar AK Parti bölünecek hesabı yaparken şu anda muhalefetin tamamında ciddi bir iç sıkıntı başladı. Şu anda CHP’de her gün bir genel başkan adayı çıkıyor doğru mu? Birisi diyor ki ‘Ocakta kongre yapacağız zaten’, diğeri ‘Ocağa kadar Kemal Bey’in partinin başında kalması bile CHP için kayıptır’ diyor. MHP zaten içerisinde kaynamanın olduğu parti konumuna geldi. Niye? 7 Haziran akşamı Sayın Bahçeli’nin, bir seçim daha hareketi, ondan sonraki süreçte de ortaya koyduğu tavır şu an MHP’yi içinde en fazla kaynamanın olduğu parti konumuna getirdi. HDP’ye zaten söyleyecek bir şey yok. Onlar nereden hangi talimat geldiğinde, ne yapacaklarını kendileri de şu anda bilemiyorlar. 5. parti diye AK Parti’ye yönelik eleştiri yapanlar, tamamen şimdi kendi içlerinde sıkıntı yaşıyorlar. Niye? Allah’a şükürler olsun 7 Haziran’dan sonraki süreci en doğru okuyan, bu noktada en iyi politikaları geliştiren ve halkı bu noktada samimiyetiyle ikna eden parti, AK Parti oldu.”

-“Hedefimiz yerli otomobili yollara çıkarmak”

Bakan Fikri Işık, Türkiye’nin önünde yeni bir dönem başladığına işaret ederek, seçim beyannamesinde ortaya koydukları tüm reformların yapılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.

Dünya çapındaki projelerin hayata geçirilmesi için çalışacaklarını vurgulayan Işık, şunları kaydetti:

“Dün Sayın Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Kalkınma Bakanı’mız ile yerli otomobille ilgili çalışmalarımızı gözden geçirdik. Ve inşallah yakında bizim TÜBİTAK Gebze Kampüsü’müzde, Otomobil Mükemmeliyet Merkezimizi hayata geçiriyoruz. Onun yanında Motor Mükemmeliyet Merkezimizi hayata geçiriyoruz. Bursa’da da Otomotiv Test Merkezimizi inşallah 2016 içerisinde başlatıyoruz. Fren Test Pisti’yle başlıyoruz. Hedefimiz 2019 yılında, markası Türkiye’ye ait olan, fikri mülkiyet haklarının sahibinin Türkiye olduğu, teknolojisi Türkiye’nin önderliğinde geliştirilen ve parçalarının en az yüzde 85’inin Türkiye’de üretildiği yerli otomobili yollara çıkarmak. 1 Kasım seçimlerinden önce verdiğimiz bütün sözlerin hayata geçmesi için inşallah önümüzdeki 4 yılı da bir altın 4 yıl, fırsat dönemi olarak değerlendiriyoruz.”

Işık, Türkiye’nin yeni bir hamle yapacağını, bunun da temelini bilim ve teknolojinin oluşturacağını vurgulayarak, Türkiye’nin nitelikli üretimini ve istihdamını artıracağını, katma değeri yüksek üretim yapısına geçeceğini sözlerine ekledi.