İlk Öğretim Haftası nedeniyle düzenlenen 2016-2017 eğitim ve öğretim açılış töreni önceki gün Dilovası Şehit İzzettin İnceoğlu İlkokulunda düzenlenen törenlerle gerçekleşti. Törene AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve yönetimi, Ak Parti Kadın kolları Başkanı Gülay Artut,İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ve şube müdürleri, meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

EĞİTİMDE İLERİ SEVİYEYİ YAKALAMAK MECBURİYETİNDEYİZ

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ”2016-2017Eğitim- Öğretim yılını huzur ve güven içerisinde açmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Değişen ve gelişen toplum yapısı içerisinde eğitimde ileri seviyelere yakalamak mecburiyetindeyiz. Bunun için geleceğimizin teminatı yavrularımızı maddi, manevi değerlerine saygı duyan ve bu değerlere sahip çıkan, çalışkan, disiplinli, ruh sağlığı yerinde, düşünen ve araştıran, sorgulayan, tartışan, azimli, bilimsel düşünmeyi başarabilen, başarıya inanan, kendine güvenen, hayalleri, idealleri ve hedefleri olan nesiller yetiştirmek azim ve kararlığındayız.” dedi

GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Balay’ın arından konuşan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar,  “Bu toplum artık iyi insan bekliyor. Akıl etme, adalet ve merhamet duygusunu özümsemiş iyi insanlarla geleceği inşa etme noktasında 15 Temmuz bize çok iyi ve güçlü bir ders verdi. Bu dersten yeterince dersimizi almamız ve geleceği çok güçlü, bir şekilde inşa etmemiz lazımdır. Bu nedenle Dilovası Belediyesi olarak ülkemizin aydınlık yarınları için her zaman elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz. Çocuklarımıza geleceğimize sahip çıkmak için eğitime her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz.”dedi.

VATANINI SEVEN GENÇLER YETİŞTİRMELİYİZ

Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, ”12 yıla çıkan zorunlu eğitimin ardından okulların kalitesi sürekli artıyor. Eğitimde başarıyı sağlamak için öğretmeni veli, öğrenci üçlüsünün ilişkisi çok önemlidir. Vatanını seven gençler yetiştirmenin her şeyden daha önemli olduğunu son yaşadığımız terör olayları ile açıkça görmekteyiz. Bunun içindir ki geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimi bizler için ülkemiz için çok önemlidir.” dedi .
ONLAR TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ
Programın son konuşmasını yapan AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, “Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olacak. Bugün birbirleri ile konuşmaya daha çok ihtiyaç duyan sevgili küçüklerimiz, geleceğin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, öğretmeni, mühendisleri, kısacası Türkiye’nin geleceği olacaklar. Değerli öğretmenler çocuklarımızı korku ile değil, sorgulayan, özgüveni yüksek, eleştiren bir yapı ve karakter kazandırmak üzere yetiştirelim. Her şeyden önce dürüstlük, önce ahlak ve önce insan diyerek yetiştirelim. Elbette bilgi ile donatılmaları onların gelecekte çok daha saygın yer kazanmalarını temin yönünde önem kazanıyor ama, bu ülkenin geleceği olarak her şeyden önce, güvenilir, dürüst, büyüklerine saygılı, küçüklerine sevgi, şevkat duyan ve vatanını seven bir nesil yetiştirelim. "dedi.

ÇOCUKLARIMIZ BİR DAHA BÖYLE HAİNLİKLER YAŞAMASIN

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Yılmaz, “15 Temmuz ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. Bu günü unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor. Milletimizin iradesi ile bunun önüne geçtik. Vatana ihanetin nedeni olmaz ama bedeli mutlaka olacaktır. Türkiye vatansız ve bayraksız bir devlet olmaktan kurtulmuştur. Bunda en büyük pay Sayın Cumhurbaşkanımızın ve kahraman milletimizindir. Bu yaşanan olay çocuklarımız için önemli bir derstir. Bu yaşanan hainliği çocuklarımıza aşılamalıyız ki gelecek nesil bir daha böyle hainlikler yaşamasın.” dedi.