Kocaeli’ne gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğu protokol’de yaşanan gelişmeler yeni Başbakanın ismini işaret eder gibiydi. Binali Yıldırım için söylenen “Yıldırım laci takım elbise için ilk provayı yaptırdı” kulislerini doğrulayan bir gelişme Kocaeli'de yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kocaeli Üniversitesi’ndeki program öncesinde kıldıkları cuma namazı çıkışında öğrenciler ve vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Binali Yıldırım öğrencilerin isteklerini geri çevirmeyerek birlikte fotoğraf çektirdi. 


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Kocaeli ‘ye büyük hizmetleri olmuş Kocaeli'nin öz evladı" anonsu ile davet edilmesiyle Başbakanlık için ismi geçen Numan Kurtulmuş’a rağmen konuşmasını  "Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Bakanımız Binali Yıldırım'ın Kocaeli’mize çok hizmetleri oldu. Kendisini tüm Kocaeli halkı seviyor ve takdir ediyor" şeklinde ifadeler kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise Binali Yıldırım’a seslenirken ‘’Bakan’’ yerine ‘’Bey’’ unvanını kullanarak hitap etmesi dikkatlerden kaçmadı.