Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanılmaya başlandığı günden bu yana her geçen gün yeni özellik ve gelişmeler ile kullanıcılara sohbeti daha eğlenceli hale getirmeyi amaçlıyor. Fakat küçük bir gizlilik sorunu var ki, WhatsApp ilk kullanıma sunulduğundan beri bu durum söz konusu

WhatsApp üzerinden istemediğiniz bir numaranın size ulaşmasını engelleyebilecek, rahatsız veren mesajları görmek istemediğiniz yeni bir güncelleme geliyor.

İstemediğiniz her numaranın size ulaşabilmesini sağlayan ve görmeyi tercih etmeyeceğiniz, rahatsızlık veren mesajlarla karşılaşabilmenizi engelleyemeyen Whatsapp, şikayet edilen kullanıcılar hakkında büyük yaptırımlar uygulamaya başlıyor.

WhatsApp bu tip kötüye kullanımlar önceden geçici olarak engelliyor ve belirli bir süre sonra tekrar hesabını kullanıma açıyordu. Bu uyarılara aldırılış edilmemesi üzerine bu engellemeyi kalıcı olarak yapacak WhatsApp, bu sayede gizlilik sorununu çözmeyi hedefliyor.

WhatsApp üzerinden kalıcı olarak engellenmeye sebep olan bir diğer husus ise hakaret içeren mesajlar gönderme ve rahatsız etmek