Darıca Belediyesi tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda Urfalılar gecesi engellendi mi?

Darıca Belediyesi tarafından sekizincisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda Urfalılar gecesi geceye damgasını türküler eşliğinde hazırlanan çiğköfte ve yöresel yiyecekleri katılımcılara ikram ederek vurmuştu. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda Gebze Şanlıurfalılar Derneği başkanı Mustafa Turanalp ve yönetiminin sahnede olmaması dikkatlerden kaçmadı.

Gazetemiz 41havadis.com’a whatsapp haber ihbar hattımıza gelen iddialara göre Gebze Şanlıurfalılar Derneği’nin düzenleyeceği etkinlikleri Darıca Belediyesinin engellediğini iddia eden Urfalılar ‘Gecemizde yapılacak olan etkinliklerin Darıca Belediyesi tarafından engellendiği için, Gebze Şanlıurfalılar Derneği başkanı Mustafa Turanalp programı terk etti. Başkanımızın terk ettiği bu programda kültürümüze ait değerleri göremediğimiz için bizlerde boykot ederek programdan ayrıldık. Gebze Şanlıurfalılar Derneği başkanı Mustafa Turanalp ve Darıca Belediye Başkanımız Şükrü Karabacak’tan Urfalılar gecesindeki bazı etkinliklerin neden engellendiğine dair açıklama bekliyoruz.’’dedi.

Urfalılar gecesi programı boykot edilmesine rağmen Darıca Belediyesi tarafından tamamlandı.