CEO DEĞİŞMİŞTİ

Kocaeli’nin en önemli fabrikalarından biri olan Unilever’in Konya’ya taşınma konusu bir süredir tartışılıyordu. Unilever Türkiye’de 25 yıllık kariyerinin son 11 yılında CEO olarak görev üstlenen İzzet Karaca, kendi isteğiyle emekliye ayrılma kararı almış, bu karar sonrasında Karaca’nın yerine, Çin’de Operasyondan Sorumlu Başkan olarak görev yapan Mehmet Altınok geçmişti.
 
MISIR’DAN VAZGEÇTİ
Altınok’un ilk icraatı Unilever Kocaeli Fabrikası’nın Konya’ya taşınması ile ilgili olmuş, taşınma işini askıya almıştı. Bu karar geçtiğimiz günlerde kaldırıldı. Fiziki şartların yetersiz olması nedeniyle kentimizden taşınma kararı alan firmada Mısır ve Konya gündemdeydi. Firma inceleme çalışmalarını tamamladıktan sonra Mısır’dan vazgeçti ve Konya’yı yeni üs olarak tercih etti.
 
350 MİLYON EURO
Unilever’in Dilovası’nda kiralık arazide faaliyet gösteren ev ve kişisel bakım ürünleri fabrikasını, Konya’da kendisine ait arazide Algida fabrikasının yanına taşınacak. Fabrikada çalışan işçilerde firmayla birlikte Konya’ya gidecek. 350 milyon Euro’luk bir yatırımla Konya’ya taşınacak firmada çalışmalar başladı. Firmanın kullanılmayan ekipmanlarının sökümü için dün itibariyle özel bir ekip fabrikaya gitti.
 
14 TEMMUZ’DA GREV VAR
Öte yandan fabrikada bir süredir toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin devam ettiği öğrenildi. Petrol-İş Senikası ile Unilever Türkiye işvereni arasında devam eden görüşmeler kapsamında toplu iş sözleşmesindeki pek çok maddede ve işçilerin Konya’da daha iyi koşullarda işbaşı yapması konularında anlaşma sağlandı. İşçilerin Konya’ya gidene kadar alacakları maaşlardaki artış oranlarında anlaşamayan sendika, 14 Temmuz’da greve çıkma kararı aldı.