Türkiye’de ilk kez uygulamalı eğitim veren Ford Otosan Vehbi Koç Vakfı MYO İhsaniye Otomotiv Yüksekokulu düzenlenen törenle açıldı. Açılışa KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan Meslek Eğitim Akademisi Müdürü Prof. Dr. Sabahattin Güci, KOÜ VKV MYO Gölcük İhsaniye Otomotiv Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Abdülkadir Cengiz, Türk Metal Sen Genel Sekreteri Yücel Yücel ve vatandaşlar katıldı.

HEYECANLA BEKLİYORUZ

Türkiye’de bir ilk olarak Ford Akademi ve KOÜ işbirliğinde hayata geçirilen okulda şimdilik 40 öğrenci eğitim görüyor.  6 bin 200 metrekarelik alanda faaliyet gösteren 4 katlı okulun maliyeti 9 milyon TL. Makine metal teknolojileri, motorlu araç teknolojileri, pazarlama ve reklam bölümlerinin bulunduğu okulun öğrenci sayısının önümüzdeki yıl 100’e yükselmesi bekleniyor. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, eğitimli genç beyinlerin fabrikalarında çalışacakları günü heyecanla beklediklerini söyledi.

GURUR DUYUYORUZ

Koç topluluğunun 85 yılı geride bıraktığını söyleyen Koç Holding CEO’su Turgay Durmaz, Türkiye’nin önde gelen itici gücü olmaktan gurur duyduklarını söyledi. 81 ildeki 264 okulda 8 binin üzerindeki öğrenciye staj imkanı sağladıklarını kaydeden Durmaz, “Türkiye’deki ilk uygulamalı MYO olan bu okulumuzu faaliyete geçirmekten gurur duyuyoruz. Mesleki eğitimini tam olarak almış gençlerin iş hayatında yarattığı fark ortadadır. Eğitimli iş gücü kaynağımızı bu okuldan mezun olacak olan bireylerle tamamlayacağız’’ dedi. Daha sonra yapılan protokol konuşmalarında da Koç Grubu’na teşekkür edildi. Hayırlı olsun temennileriyle açılış kurdelesi kesildi.