Tesisisin açılış törenine Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, CNH Industrial N.V CEO’su ve Case ile New Holland İş Makineleri Marka Başkanı Richard Tobin, Koç Holding Savunma Sanayi Diğer Otomotiv Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen, TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta ve çok sayıda işadamı katıldı.

ÜRÜN DAĞITIMI VE SERVİS HİZMETİ

Çayırova Cumhuriyet Mahallesi Güney Yanyol Caddesi No: 26 adresinde 25 bin metrekare alana kurulan 3’üncü büyük tesis bölgeye CASE marka iş makinelerinin ürün yelpazesinde bulunan tüm ürünlerin dağıtımını yaparken, CASE ve NEW HOLLAND markalı ürünlerin servis hizmetini de sunacak. Bugün ve gelecekte modern tarıma yön veren şirket olmak ilkesiyle hareket eden TürkTraktör, Case IH, New Holland ve Steyr marka traktör üretimi, ziraat ekipmanları ve iş makineleri distribütörlüğünün yanı sıra; New Holland TDD serisi ve Case IH JX seri traktörlerin dünyadaki tek tasarım ve ana üretim merkezi, Utility Light seri traktör ve transmisyonların dünyadaki tek üretim merkezi, TDD serisi transmisyonlar için dünyadaki tek mühendislik ve üretim merkezi S8000 seri motorların ana üretim merkezi olacak.

 

İŞ MAKİNALARINDA DÜNYADA 11’İNCİ SIRADAYIZ

Açılışta ilk olarak konuşma yapan TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta Ankara’da yaşanan patlamalardan dolayı üzüntü duyduğunu belirtti. Sözlerine devam eden Votta, “TürkTraktör olarak, yine sınıfının en iyisi hizmeti sunacağımız yeni bir tesisimizi daha açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye bugün iş makinaları sektöründe dünyada 11’inci Avrupa’da 4’ncü sırada. İş makinesi alanındaki yatırımlarımıza, Türkiye’de bu sektörün en önemli bölgesi olarak ifade edebileceğimiz bir lokasyonda açtığımız, bu tesisimizle devam ediyoruz. Hedefimiz çok net. Müşterilerimizin ekipmanlarının sahada her zaman tam kapasite çalıştığından emin olarak, yaptıkları yatırımın geri dönüşünü, en yüksek seviyeye ulaştırarak almalarını sağlamak” dedi.

PERFORMANSIMIZ HIZLA ARTIYOR

Votta’dan sonra Koç Holding Savunma Sanayi Diğer Otomotiv Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen 62 yıllık geçmişiyle Türkiye’de sektörünün en eski üreticisi TürkTraktör olarak farklı alanlardaki yatırımlara devam ettiklerini belirterek, “Türkiye iş makineleri pazarı, dünyanın en önemli pazarlarından biri ve çok yüksek bir büyüme potansiyeline sahip. Koç Holding ve CNH Industrial olarak kendini ispat etmiş işbirliğimizle, 2013 yılında girdiğimiz bu yeni sektördeki performansımızı hızla artırıyoruz. Bu yeni tesis de, ekibimizin sürekli gelişiminin bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

SEKTÖRÜN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK

CNH Industrial CEO’su ve Case ile New Holland İş Makineleri Marka Başkanı Richard Tobin ise, “Açtığımız bu yeni tesis sektörün gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Üretimimiz içerisinde iş makinaları, zirai makinalar ve trafolar bulunmaktadır. Yaklaşık olarak her yıl yarım milyon motor üreten bir şirketiz. İş makineleri pazarına TürkTraktör ve Koç Holding’in Türkiye’deki tecrübesiyle sunduğumuz CASE ve New Holland ürünlerinin kısa zamanda gördüğü ilgi bizlere, Türk inşaat sektörünün ihtiyaçlarının karşılandığını göstermektedir. ABD, Japonya ve İtalya’da üretilen yüksek teknolojiye sahip ürünlerimizi, burada da sunuyor olmaktan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.