Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da Türk restoranına baskın düzenlendi. Silahlı saldırganlar motorsikletle geldikleri restoranda kalabalığın üzerine ateş açtı.
Daha sonra güvenlik güçleriyle çatışmaya girdi. Bu esnada restoranda mahsur kalanlar oldu. Güvenlik güçleriyle saldırganlar arasında çatışmalar saatler boyunca sürdü.Burkina Faso İletişim Bakanı, saldırganların öldürüldüğünü ve operasyonun tamamlandığını duyurdu. Olayı terör saldırısı olarak niteleyen bakan, mahsur kalanların tümünün kurtarıldığını açıkladı.
Saldırıda çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. ölenler arasında bir Türk de var. Olayda yaralananlar arasında da bir Türk bulunuyor.Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyoruz" denildi.

Saldırganların hedef aldığı "Aziz İstanbul" isimli Türk restoranı, yabancıların uğrak yeri olarak biliniyor. 
Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Ancak baskının arkasında radikal militanlar olabileceği belirtiliyor. Şüpheler Mağrip el Kaidesi üzerinde yoğunlaşıyor. Bu örgüt, 2016 ocağında da son saldırıdan sadece 200 metre uzaklıktaki bir başka restoran ve otele silahlı baskın düzenlemişti. O saldırıda 170 kişi rehin alınmış ve 30 kişi yaşamını yitirmişti. 
ntv