BASINA VE KAMOYUNA
 
TükoDer Gebze Şube Başkanı Fettah açıklamasın da,  Geçtiğimiz yıl meclisten geçerek resmi gazetede yayınlanan 65 yaş üzerindeki tüketicilerimize yönelik ücretsiz ulaşım imkânı sunulmasını ön gören yasa bugüne kadar bölgemizde uygulamaya konulmamıştır.
 
Fettah, 2013 yılının Temmuz ayında kabul edilen 6495 sayılı yasanın 88’inci maddesine göre 65 yaş ve üzeri kişiler ücretsiz ulaşım hakkını elinde bulundurmaktadır. Bugüne kadar Bölgemizdeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi dahil  herhangi bir İlçe belediyelerimiz tarafından uygulanmayan yasanın kullandırılmaması halinde cezası da bulunurken, ücretsiz ve indirimli yararlanmaya ilişkin maddeler Maliye, Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme, İçişleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarının görüşleri alınarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çıkan yönetmeliğe karşı hak ihlalleri yapılmaktadır.
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden aldığımız bilgilere göre Kocaeli deki tüm Belediye ve Halk otobüslerinin bu uygulamayı uygulamaları gerektiği, ugulamayan araç ve ilgili personeli hemen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 444 11 41 -  155 Polis İmdat veya Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü    0 262) 322 17 91 – 322 39 82 nolu telefonlara bildirilmeleri istenmektedir. Hal böyle olunca da Vatandaşı otobüs şoförleriyle ve ilgili firmalarla karşı karşıya bırakmaktadırlar.
 
Halbuki Yasada ‘’ Türk vatandaşı olan altmış beş yaş ve üzeri kişiler, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi hatları ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak, demiryolları ve denizyollarının şehirlerarası hatlarından ise %50 indirimli olarak yararlanırlar. Bu fıkrada  belirtilen kurum ve kuruluşlar, belediyeler, belediyeler tarafından kurulan şirketler, birlikler, müessese ve işletmeler 60 ila 65 yaş arasında bulunan kişilerin toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli olarak yararlanmasını sağlayabilirler” maddesi  vardır.
 
 Fettah ayrıca, “İlgili kurumlar, belediyeler ile belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketler, ücretsiz ve indirimli seyahat hakkının kullanılması ile ilgili olarak gerekli tedbirlerin hemen uygulamaya geçirilmesi, tedbirlerin alınmaması ve uygulamaya geçirilmemesi halinde ilgili kurum ve kuruluşlar hakkında gerekli yasal mercilere başvuruda bulunacaklarını belirtti…