Amerika’nın tüm dünya tarafından bilinen ünlü iş makine üreticisi CAT, aynı zamanda ürettiği botlarla da nam salmış durumda. Ancak yeni yeni girdiği akıllı telefon pazarında ise kendisine oldukça farklı bir yer edindi diyebiliriz.

Ürettiği akıllı telefonlarında da tıpkı diğer ürünlerinde olduğu gibi gücü ve sağlamlığı ön plana çıkartan CAT, bu defa ise yapılmayanı yapıyor ve S60 modelinde ilk defa bir akıllı telefonda termal kamera kullanıyor.

CAT S60 ismine sahip olan akıllı telefon FLIR ile iş birliğine giderek ortaya çıkartılırken özellikle avcılara ve izcilere büyük kolaylık sunuyor. 15 metre ile 30 metre mesafeden tarama yapabilen termal kamera aynı zamanda 640x480 piksel çözünürlüğünde video çekimi de yapabiliyor.

1 saate kadar su altında yaklaşık 5 metreye kadar dayanıklı olan CAT S60, MIL-STD 810G dereceli sertifikasıyla da düşmelere ve darbelere karşı son derece dayanıklı.

4,7 inç büyüklüğündeki 720p çözünürlüğündeki, 1mm kalınlığındaki Gorilla Glass 4 kaplı ekranın 1,8 metreye kadar gerçekleşen düşmelere karşı dayanıklı olduğunun ise garantisi firma tarafından veriliyor.

Snapdragon 617 işlemciden gücünü alan CAT S60, 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı kullanıyor. GPS, A-GPS, Glonass, Bluetooth, NFC, FM Radyo, barometre ve altimetre telefonda yer alan diğer özellikler olarak sıralanıyor.

13 megapiksel arka kamera ve 5 Megapiksel ön kameranın bulunduğu CAT S60’ın satış tarihi içinse Mayıs ayının sonları işaret ediliyor.