TEOG ikinci dönem sınavında 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasında yer alan Ezgi Beytaş, Kocaeli Fen Lisesi’ne yerleşti.
Muş’un Varto İlçesi Dağcılar köyü Seyit Kamer mezrasından taşımalı eğitim sistemiyle Çaylar köyündeki Yatılı Bölge Orta Okulu’ndan TEOG birinciliğine ulaşan Ezgi Beytaş, “Tercih listemde 4. sırada yer alan Kocaeli Fen Lisesi’ne yerleştim. Sonuçtan mutluyum” dedi.

“4 YANLIŞ BENİ GERİYE İTTİ”

İkinci dönem TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru yanıtlamasına rağmen 25-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen 1. dönem TEOG sınavında 4 yanlışı olduğu için puan ortalaması 491 puana düşen Beytaş tercih listesinde 4. sırada yer alan Kocaeli Fen Lisesi’ne yerleşti.

Öğretmenlerinin yardımıyla tercih listesini hazırladıklarını söyleyen Beytaş, “Tercih listemde 4. sırada ise Kocaeli Fen Lisesi yer alıyordu. Hayalim İzmir’de okumaktı. Zaten orayı görmeyi de çok istiyordum. Ama ilk sınavımdaki 4 yanlış beni biraz geriye itti. Ama Kocaeli’ni kazandığım içinde çok mutluyum. Hayallerimi gerçekleştirmek için daha çok çalışacağım” dedi.