Darıca Belediyesi Teras Cafe&Restaurant’ta yenilen akşam yemeğinin ardından, Darıca’ya geldikleri günden itibaren kendilerinden desteğini esirgemeyen Başkan Karabacak’a teşekkür ettiler.
500 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR
Başkan Karabacak ise konuşmasına davetlerini kırmayarak yemeğe katılımlarından dolayı Suriye’li öğretmenlere teşekkür ederek başladı. Başkan Karabacak, Darıca’da yaklaşık 6000 kişilik Suriye’li misafiri ağırladıklarını söyleyerek, belediyede açtıkları birimle Suriye’li vatandaşların sorunlarının çözümü için çalıştıklarını ifade etti.Başkan Karabacak geçen yıl açılan ve Suriye’li öğrencilere eğitim veren "Geçici Eğitim Merkezi" nde yaklaşık 500 öğrenciye 25 öğretmenle eğitim verildiğinin altını çizerken, “savaş yüzünden ülkelerini terk etmek zorunda kalan kardeşlerimizin yeme,içme ve barınma ihtiyaçlarının yanı sıra çocukların eğitimlerinin de aksamaması için bu okul son derece önemli.Sizler bu çocukların hayata tutunması adına büyük görev üstlenmiş bulunuyorsunuz.Görevlerinizde başarılar dilerken her daim yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim.” diyerek öğretmenlere başarılar diledi.
 
BİZİ İKİ KEZ KURTARDINIZ
Programın sonunda Suriye’li öğretmenler Başkan Karabacak’a kendilerine verdikleri desteklerden dolayı tüm Suriye’li aileler adına anlamlı bir tablo hediye ettiler. El yazısıyla hazırlanan tabloda “Bizi İki Kez Kurtardınız , Birincisi Ölümden, İkincisi Cehaletten.” yazısı programa katılanları duygulandırdı.