Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve İSU Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bilgievi'nde kayıtlı öğrencilere su tasarrufu ve çevre bilinci farkındalığı oluşturmak amacı ile seminer verildi. 

GEBZE BÖLGESİ BİLGİEVLERİNDE

Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve İSU'nun ortaklaşa düzenlediği, Gebze Hüma Hatun, Darıca Kazım Karabekir Bilgievleri öğrencilerine verilen su tasarrufu ve çevre bilinci seminerine 250'ye yakın öğrenci katıldı. Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa İSU Eğitim Şube Müdürü Ali Fazıl Demir, Eğitim Şube Şefi Salih Çakım, Bilgievleri idari sorumlusu, eğitim sorumlusu, Bilgievi öğretmenleri ve idarecileri katıldı. Programda İSU Eğitim Şube Müdürü Ali Fazıl Demir çocuklara su tasarrufu ve çevre bilinci hakkında eğitim verdi. 

 ATIK SU ARITIMI VE SUYUN ÖNEMİ VURGULANDI

İSU Eğitim Şube Müdürü Ali Fazıl Demir'in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, çocuklara özellikle su tasarrufu ile bilgiler verilerek, suyun insanlık için önemi vurgulandı. Son zamanlarda dünya genelinde su kaynaklarının giderek azalması ve kuraklığın artması konusuna dikkat çekilerek, çocukların su tasarrufunu her yerde, her koşulda alışkanlık haline getirmeleri yönünde bilgiler verildi. Ayrıca atık su arıtımının çevreye faydalarına da değinen Demir, atık suların arıtılmadan doğaya salınmasının zararlarından da bahsetti. Demir, "Kocaeli'deki atık suların %99'u arıtılıp doğaya salınıyor" dedi. Sinevizyon gösterimiyle de desteklenen seminerde konular görsel olarak, en sade şekilde çocuklara aktarılmaya çalışıldı. 

DOĞAÇLAMA TİYATRO İLE EĞLENEREK ÖĞRENDİLER

Öğrencilerle bire bir iletişim kuran Demir, seminer boyunca anlatılan konular hakkında onlara sorular sorup, konuyu eğlenceli hale getirerek aktarmaya çalıştı. Çevre bilinci ve su tasarrufunu çocuklara akılda kalıcı ve eğlenceli yöntemlerle öğretmenin bilincinde olan eğitimciler, "Kocaeli Yaşam Sanat Akademisi" tiyatro gurubunun doğaçlama tiyatro oyunlarıyla çocukları eğlendirdi. Tiyatro oyuncuları, sergiledikleri oyunda çocukları da bizzat oyunun içine dâhil ederek, onları hem eğlendirip hem de "su tasarrufu ve çevre bilinci" hakkındaki önemli bilgileri aktardılar.  

15 BİLGİEVİ'NDEKİ TÜM KAYITLI ÖĞRENCİLERE VERİLECEK

Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi yeni eğitim döneminde de "Su Tasarrufu Ve Çevre Bilinci Seminerleri" ileriki tarihlerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan 15 Bilgievi'ndeki tüm öğrencilere verilmesi planlanıyor. 

​