Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan kamuoyunun 15 Temmuz sonrası merak ettiği soruları cevaplandırdı. Ceyhan, “15 Temmuz akşamı başta teşkilatlarımız olmak üzere milletimizin meydanlara dökülmesi darbe girişimini haber alır almaz hamdolsun tüm milletimiz vatan ve millet aşkına meydanlara toplanmış ve bu darbeyi yaklaşık 40 yıllık hazırlığı toplamda 40 saatlik zaman diliminde bertaraf etmiştir. Başta vatan ve millet istiklal uğruna şehit olmuş olan 240 kardeşimize Allahtan rahmet diliyoruz. Yakınlarınada baş sağlığı diliyoruz. Ayrıca 2 binin üzerininde gazimiz ve hastanede tedavi görenlerimiz var hepsini şifa diliyoruz”

MESELE VATAN VE MİLLET

Tabiki nöbetler Çarşamba akşamına kadar devam edecek. Bundan sonra Cumhurbaşkanımız devam edecek diyebilir. Bizim için farketmez biz meydanlarda olmaktan keyif alıyoruz. Ne zaman virgül koyduk evinize gidebilirsiniz dediği zaman gideceğiz. Yenikapı’da bulunan alana 5 milyon kişi giriş yapmıştır. Kalabalıktan dolayı giremeyen 3 milyon kişi daha bulunuyordu. Terör mensuplarına destek verenleri ayırırken 79 milyon kişinin özüde Yenikapı’daydı. Bu millet Yenikapı’da ruhunu tekrar geri kazanmıştır. 2023’le ilgili hedeflerimize daha cesur gideceğimizin görünütüsünü aldık. Mesele vatan ve millet olduğunda bu milletin tek vucut bir şekilde karşı çıkacağını görmüş olduk. Bu görüntünün devamı için her birimiz gayret göstereceğiz.

12 İLÇE BELEDİYESİNDE 57 KİŞİ

Kocaeli teşkilatları 12 belediye ve büyükşehir olmak üzere tam 13 belediyede eğer FETÖ üyesi kişiler var ise onların gerekli cezayı alması bizim sorumluluğumuzdur. 17/25 Aralık’tan sonra yaşananlarla birlikte belki bir çoğunu bertaraf ettik. Fakat gözden kaçanlar olabilir. Memur kadrosunda işçi ve taşeron kadrosunda toplamda Büyükşehir belediye hariç ilçe belediyelerimizde 57 kişi ilgili işlemler yapılmaya başlandı. İlçe belediyelerimizde 57 kişilik bu süreç devam ediyor.

BÜYÜKŞEHİRDE 126 KİŞİ

Bu faaliyet darbe sonrası heyecanla yapılan bir işlem değil belgeler ve delillerle belediyemizden temizlemeye devam ediyoruz. 13 Belediye olmasına rağmen bu kadar sinsi bir yapı olmasına rağmen bu kadar düşük bir sayıda kişinin olması nedeniyle gurur duyuyoruz. Parelel yapıya mensup kişilerle yolları ayırdığımız gibi bu süreç devam edecektir. Büyükşehir Belediyesi’nde ise teftişe havale edilen kişilerle beraber 126 civarında kişinin ilişiği kesilmiş ve kesilmesiyle ilgili teftiş kurulunun incelemesinde olduğu kişiler vardır.