Diyarbakır'ın Lice ilçesi Abalı Jandarma Karakolu üs bölgesinde PKK'lı teröristlerin dün akşam saatlerinde gerçekleştirdiği saldırı sonucu şehit olan Üsteğmen Murat Ataş (30) göz yaşları arasında İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.Diyarbakır'ın Lice ilçesi Abalı Jandarma Karakolu üs bölgesinde PKK'lı teröristlerin dün akşam saatlerinde gerçekleştirdiği saldırı sonucu şehit olan Üsteğmen Murat Ataş (30) göz yaşları arasında İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Dilovası'nda sevilen ve geniş bir aile olan Başaran Ailesinin yakın akrabası olan şehit aileyi yasa boğdu.Aile haberi alır almaz İstanbul'a doğru yola çıktı.

Ataköy Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde, bir kız çocuğu bekleyen şehidin 8 aylık hamile eşi Sezen Ataş, annesi Keribar Ataş ve babası Hacı Ataş başta olmak üzere yakınları göz yaşı döktü.

Şehit Üsteğmen Murat Ataş için Ataköy 5. Kısım Camii'nde ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi. Şehidin babası Hacı Ataş, annesi Keribar Ataş ve 8 aylık hamile olan eşi Sezen Ataş başta olmak üzere yakınları cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, garnizondaki tüm general ve amiraller dahil askeri personel ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

1 AY SONRA KIZ ÇOCUĞU OLACAKTI

Şehidin yaklaşık 1 ay sonra bir kız bebeği dünyaya getirecek olan hamile eşi Sezen Ataş ile annesi Keribar Ataş ayakta durmakta güçlük çektikleri için tekerlekli sandalyede törene katıldı. Evlatlarının acısını yaşayan anne ve baba ile şehidin hamile eşi Sezen Ataş'ın zaman zaman fenalaşması üzerine cami avlusunda bulunan sağlık personeli müdahale etti.

AİLE GÜÇLÜKLE AYAKTA DURDU

Helallik alınmasının ardından şehit Üsteğmen Murat Ataş için ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran kıldırdı. Güçlükle ayakta duran acılı baba Hacı Ataş, Vali Şahin ile birlikte saf tuttu. Yapılan duaların ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı tören mangası omuzlara alınarak, top arabasına taşındı.

EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ'NDE DEFNEDİLDİ

Bir süre devam eden tören yürüyüşünün ardından şehidin tabutu cenaze aracına konuldu. Bu sırada anne Keribar Ataş, gözyaşlarına boğuldu. Şehit Üsteğmen Murat Ataş, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.