Derince Belediyesi organizasyonunda,SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi tarafından, Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde iftar yemeği düzenlendi. İftar yemeğine, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Op. Dr. Muhammed Coşkun GÜLER, Hastane YöneticiBaşhekimi Doç.Dr. Mustafa GÜNEŞ, Hastane İdarecileri ile hastane bünyesinde çalışanlar ve yakınları birlikte katıldı.

İftar programında bir konuşma gerçekleştiren Hastane YöneticiBaşhekimi Doç.Dr. Mustafa GÜNEŞ “Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur: İman etmedikçe cennete giremezsiniz ve birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız. Buyurmaktadır. Ramazan Ayı birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik ayıdır. Bedenen ve Ruhen dinlenme, arınma ayıdır. Sonuçta insanlar olarak birbirimizi sevmedikçe birbirimizle barışık olmadığımız müddetçe bu manevi havayı manen yakalayamayız. İslam bir barış dinidir. Oruç kendimizle ve insanlarala barış içinde olmamızı sağlar, sabretmemizi öğretir. Oruç sadece aç kalmak değildir. Açlık bize aç olan insanları anlamamızı ve bu empatiyi kurmamızı sağlamaktadır. Oruç bize sabretmeyi, barışık olmayı, birbirimizle kavga etmemeyi, birlik ve beraberlik içinde olmamızı emrediyor ve bunu sağlıyor. İnsanın ömrünün ilk yarısı ikinci yarısının hayali, ikinci yarısı ise ilk yarının özlemi ile geçer. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz zamanı sevdiklerimizle, yakınlarımızla, çocuklarımızla doya doya yaşamalıyız, iyi yönde değerlendirmeliyiz.Bu organizasyondan dolayı Derince Belediye Başkanı Sn.Haydar Bulut'a ve iftar programımıza katılıp birlik ve beraberliğimize iştirak edenlere teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Ayrıca iftar programında, Kocaeli’nin ünlü İlahi Grubu “GRUP ANKA” seslendirdiği birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle programa katılanlara manevi anlamda güzel anlar yaşattı.